Suradnja Labuda i UNICEF-a

Osigurano 2 tone dezinfekcijskih sredstava i proizvoda za čišćenje za ustanove za djecu

Marija Pletikosa, Milica Damjanović i Ana Dautović
 Labud

Centri i ustanove u sustavu socijalne skrbi se u vrijeme COVID-19 pandemije pojačano dezinficiraju i učestalije čiste stoga je i velika potražnja za dezinfekcijskim proizvodima i sredstvima za čišćenje.

Prepoznavši ovu potrebu tvrtka Meteor Grupa – Labud je, u suradnji s UNICEF-om, donirala 2 tone sredstava koje će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspodijeliti u centre za pružanje usluga u zajednici i druge ustanove za djecu s problemima u ponašanju. Riječ je o 1300 dezinficijensa, higijenskih proizvoda i proizvoda za čišćenje, ukupne vrijednosti 37.000 kuna.

Primopredaji Labudove donacije u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prisustvovali su državna tajnica Marija Pletikosa, direktorica marketinga Meteor Grupe-Labuda Milica Damjanović te zamjenica predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Ana Dautović.

„U ovim izazovnim trenutcima, zdravlje i sigurnost korisnika i zaposlenika u sustavu socijalne skrbi je naš glavni prioritet“, istaknula je državna tajnica Pletikosa u prigodnom obraćanju te naglasila kako je ova donacija od iznimne važnosti te će dodatno pridonijeti u zaštiti najpotrebitijih u borbi protiv širenja bolesti COVID-19.

„Pandemija bolesti COVID-19 predstavlja dodatan izazov za već ionako preopterećene sustave. To ujedno znači i povećanje rizika koji utječu na zaštitu djece unutar ustanova i centara za socijalnu skrb. COVID-19 se i dalje širi te je važno da svi zajedno pružimo podršku kako bi se spriječilo daljnje prenošenje i podržale preventivne mjere. Time je ova donacija tvrtke Meteor Grupa – Labud iznimno značajna za dobrobit djece i mladih kojima je u ovo vrijeme podrška najpotrebnija“, naglasila je Ana Dautović, zamjenica predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te zahvalila tvrtki Meteor Grupa – Labud na njihovoj donaciji.

Direktorica marketinga tvrtke Meteor Grupa – Labud, Milica Damjanović, je rekla: „Sredstva za dezinfekciju su postala naš strateški proizvod a važnost i vrijednost domaće proizvodnje je u ovoj situaciji ponovo izašla u prvi plan. Unatoč velikim zahtjevima kroz prodajne kanale, od prvog dana, odlučili smo jedan dio proizvoda odvajati i za donacije te je UNICEF prepoznat kao vodeća humanitarna organizacija koja se je u vremenima ove krize posebno usmjerila na pružanje podrške najranjivijim skupinama djece i obitelji. Drago nam je da će donacija proizvoda za dezinfekciju robnih marki Labud pomoći centrima i ustanovama u sustavu socijalne skrbi da održe protokole dezinfekcije prostora i zaštite djecu i obitelji koji koriste usluge centara te pomogne u zaštiti iznimno izloženih stručnjaka u sustavu socijalne skrbi.“

U vremenima povećanih troškova ova će donacija u velikoj mjeri olakšati sigurno obavljanje djelatnosti u ovim ustanovama od čega će naviše koristi imati djeca i mladi s problemima u ponašanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:54