Potvrdio ruski premijer

Odobren sporazum o slobodnoj trgovini između Euroazijske gospodarske unije i Srbije

AUTOR:

  • Novac.hr,
  • Hina

OBJAVLJENO:

9.10.2019. u 16:06

AUTOR:

  • Novac.hr,
  • Hina

OBJAVLJENO:

9.10.2019. u 16:06

Moscow - Russia - 09/05/2017 - Russian President Vladimir Putin and Prime Minister Dmitry Medvedev arrive for the Victory Day military parade marking the World War II anniversary at Red Square in Moscow. REUTERS/Yuri Kochetkov/Pool
REUTERS

Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev

Ruski premijer Dmitrij Medvedev odobrio je nacrt sporazuma o zoni slobodne trgovine između Euroazijske gospodarske unije i Srbije, a dokument o tome objavljen je u ruskom službenom informativnom portalu.

U dokumentu se kaže kako se odobrava nacrt sporazuma o zoni slobodne trgovine između Euroazijske gospodarske nije i njegovih država članica i Srbije, koji je podnijelo Ministarstvo za ekonomski razvoj Rusije, a usuglašen je s Ministarstvom vanjskih poslova i drugim zainteresiranim saveznim izvršnim tijelima i srbijanskom stranom.

"Smatramo prikladnim ovaj sporazum potpisati na sastanku Euroazijskog međuvladinog vijeća", navodi se u dokumentu.

Početkom kolovoza Medvedev je istaknuo potrebu ubrzanja potpisivanja sporazuma o zoni slobodne trgovine Euroazijske gospodarske unije sa Srbijom i Singapurom.

Potom je potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić izvijestio je da se planira potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Euroazijske gospodarske unije krajem listopada u Moskvi.

Euroazijska gospodarska unija je politički i gospodarski savez Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Armenije i Kirgistana, a Moldavija ima status promatrača.