Dobre vijesti

Od početka godine Spar Hrvatska povećao plaće 9,54 posto i zaposlio 564 novih ljudi

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

21.5.2018. u 10:11

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

21.5.2018. u 10:11

Zadar, 291117.
Jutros je nakon gotovo tri mjeseca radova opet otvoren Spar supermarket u Supernova centru koji je unisten u rujanskoj poplavi.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / Hanza Media

Radnici u dućanu Spara

SPAR Hrvatska je od početka godine svojim zaposlenicima prosječno povećao plaće za 9,54% što je jedno od najznačajnijih povećanja plaća u hrvatskoj maloprodaji.

Uz povećanje plaća prvu polovicu godine obilježio je i val zapošljavanja pa je tako u SPAR-u počelo raditi 564 novih djelatnika. SPAR Hrvatska danas zapošljava 4.600 zaposlenika, a s otvaranjem novih radnih mjesta nastavlja se i dalje.

„Zaposlenici imaju ključnu ulogu u našem uspješnom poslovanju. Rastom plaća i ulaganjima u razvoj ljudskih resursa želimo biti prepoznati kao poželjno mjesto za rad i profesionalni napredak. Svim našim zaposlenicima nudimo i niz dodatnih benefita kao što su doškolovanja, treninzi te kontinuirane prilike za napredovanje“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Danas SPAR u Hrvatskoj ima 106 poslovnica u 12 gradova, a od početka poslovanja u Hrvatskoj vlasnici SPAR-a uložili su 500 milijuna eura i za plaće isplatili dvije milijarde kuna.

Zagreb, 120315.
Predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska

Prosječna plaća u Spar Hrvatska, prema podacima web stranice prosjecna-placa.info, krajem travnja iznosila je 4.851,00 kuna.

Na hrvatsko tržište SPAR je ušao 2005. godine i u 13 godina izgradio snažnu poziciju jednog od najznačajnijih trgovačkih lanaca u zemlji i drugog najjačeg trgovca u Zagrebu.