Potencijal ulaganja

Novih 120 milijuna kuna investicija kroz Podršku razvoju Centara kompetencija

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.7.2020. u 17:06

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.7.2020. u 17:06

Div

Div Grupa

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas Odluku o financiranju za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoju Centara kompetencija.

Odluku o financiranju za projekt naziva „Centar kompetencija za naprednu mobilnost“ ukupne je vrijednosti 212.343.784,93 kuna dobila je DIV GRUPA d.o.o. od čega je čak 103.668.504,65 kuna bespovratno.

- Cilj projekta je poboljšati proizvode i usluge u brodograđevnoj industriji. Strateški cilj Centra kompetencije za naprednu mobilnost je razvoj tehnologija koje će omogućiti razvoj sofisticiranih brodova s većom dodanom vrijednosti u kojima dominira visoki nivo složenosti opreme, a postupci opremanja postaju ključan dio procesa gradnje broad, naglasio je Darko Pappo, član Uprave DIV GRUPA, te posebno istaknuo predanost i izrazio zahvalnost timu koji je radio na samoj prijavi projekta.

DIV grupa

Visoki uzvanici i Darko Horvat

 

Ministar gospodarstva Darko Horvat istaknuo je da su ove tvrtke dokaz da kod hrvatskih poduzetnika postoji veliki potencijal ulaganja u nove tehnologije, u inovacije i istraživanje i razvoj, po čemu bi uskoro mogli konkurirati i najrazvijenijim zemljama.

DIV grupa

Visoki uzvanici

 

- Centri kompetencija predstavljaju novu vrstu istraživačke infrastrukture neophodne za razvoj gospodarstva temeljenog na znanju, inovacijama i novim tehnologijama koja će biti specijalizirana za davanje podrške poslovnom sektoru u istraživačko-razvojnim aktivnostima i komercijalizaciji inovacija, zaključio je Horvat.

Div

Darko Horvat