Dobre najave

Noćenja kineskih turista ove bi godine mogla rasti 25 posto

Očekuje se da će ukupan broj noćenja gostiju s kineskog tržišta u 2019. dostići brojku od 430 tisuća
Turisti u razgledavanju Gornjeg grada u Zagrebu
 Željko Puhovski / CROPIX

Prema posljednjim najavama, domaći bi turizam ove godine trebao zabilježiti rast broja kineskih noćenja u iznosu od čak 25 posto pa se tako očekuje da će ukupan broj noćenja gostiju s kineskog tržišta u 2019. dostići brojku od 430 tisuća.

„Dobre najave kineskih partnera pokazuju kako naše aktivnosti usmjerene na kinesko tržište daju rezultate te kako nas s ovog tržišta očekuje vrlo uspješna turistička godina tijekom koje ćemo zadržati visoke stope rasta turističkog prometa“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić koja je u suradnji sa Slovenskom turističkom ogranizacijom te uz potporu Europske turističke komisije u Kini organizirala dvije poslovne radionice namijenjene predstavnicima kineskih touroperatera i agencija.

Franka Gulin direktorica Predstavnistva HTZ Kina (lijevo)

Prva radionica u Pekingu je održana danas, a druga će se održati 28. ožujka u Šangaju.

„Iznimno smo sretni što je s nama na ovogodišnjim radionicama agencija Ctrip, najveća kineska online agencija, ujedno i jedna od najvećih na svijetu. Značajno je i prisustvo Qunara, vodeće kineske tražilice za putovanja, kao i platformi Mafengwo i Qyer, najvećih kineskih online platformi preko kojih mladi Kinezi dijele svoje dojmove s putovanja putem fotografija, videosnimaka i zabilješki što svakako doprinosi jačanju svijesti o imidžu destinacije“, istaknula je Franka Gulin, direktorica Predstavništva HTZ-a u Kini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:45