Visoke investicije

Nissan ulaže 900 milijuna dolara u pogon u Kini, proizvodit će 120 tisuća automobila više

AUTOR:

OBJAVLJENO:

20.8.2018. u 15:30

AUTOR:

OBJAVLJENO:

20.8.2018. u 15:30

Employees work on the assembly line of the Nissan Micra at the Renault SA car factory in Flins, near Paris, France, February 23, 2017. REUTERS/Benoit Tessier - RC1C6BC860B0
REUTERS

Radnik na pokretnoj traci Nissan Micre u tvornici Flins

Japanski proizvođač automobila Nissan Motor Co investirat će oko 900 milijuna dolara u novi montažni pogon u Kini koji će povećati njegove proizvodne kapacitete za 30 posto, izvijestili su u ponedjeljak japanski mediji.

Nissan posluje u Kini preko zajedničkog projekta s Dongfeng Motor Group Co Ltd-jem a danas su objavili da su u završnoj fazi razgovora s kineskim partnerom o izgradnji nove tvornice u Wuhanu u pokrajini Hubei, izvijestio je japanski poslovni dnevnik Nikkei, ne navodeći izvor informacije.

Vrijednost ulaganja u novi pogon u Wuhanu zacrtanih proizvodnih kapaciteta 200 do 300 tisuća automobila godišnje trebala bi iznositi 100 milijardi jena, doznaje Nikkei.

Upitan o investicijskim planovima japanske kompanije, glasnogovornik Nissana najavio je nove proizvodne linije u Dongfengovoj tvornici u Changzhouu u pokrajini Jiangsu, koje bi trebale povećati njezine prozvodne kapacitete za oko 120.000 osobnih automobila godišnje.

Uz Changzhou, Nissan istražuje i druge mogućnosti proširenja kapaciteta u Kini, istaknuo je glasnogovornik, dodajući kako ne može potvrditi ostale detalje te informacije.