Urlaub Kroatien

Nijemci dolaze u Hrvatsku, odao ih Google. Ovo su pojmovi koje najčešće pretražuju

Na grafu dolje vidljiva je usporedba pretraživanja pojma kuće za odmor u Hrvatskoj, Španjolskoj, Italiji i Grčkoj
Ilustracija
 Tom Dubravec / CROPIX

Prema istraživanju domaće digitalne agencije Arbone, u posljednjih 90 dana, s naglaskom na posljednja dva tjedna, pokazuje se skok u pretraživanju na Google tražilici pojmova poput "kuća za odmor", "kampovi" ili "godišnji odmor". Korisnici puno više pretražuju te pojmove za područje Hrvatske nego za ostale turističke države poput Španjolske, Italije i Grčke.

Na grafu dolje vidljiva je usporedba pretraživanja pojma kuće za odmor u Hrvatskoj, Španjolskoj, Italiji i Grčkoj na njemačkom jeziku u Njemačkoj. Tako je vidljiv veliki rast, posebno srednom svibnja, u pretraživanju pojma "Ferienhaus Kroatien" u odnosu na "Ferienhaus Spanien","Ferienhaus Italien" ili "Ferienhaus Griechenland".

Arbona
Pretraživanje pojma 'kuća za odmor'

Legenda: Hrvatska - plava; Španjolska - crvena; Italija - žuta; Grčka - zelena

Prema pretraživanju na Google tražilici indeks za Hrvatsku trenutno je i preko 75%, a ide i do 100%. Daleko ispod Hrvatske nalaze se Italija, Grčka i Španjolska.

- Interes za Hrvatsku kao turističku destinaciju sve više raste na popularnim inozemnim tržištima, a posebno u Njemačkoj, što je svakako dobar pokazatelj za ponovnu aktivaciju i buđenje našeg turizma, rekao je Andrej Tonković iz Arbone.

Uzlet je vidljiv i u pretraživanju "Odmor Hrvatska" (Urlaub), gdje Hrvatska opet prednjači u odnosu na ostale zemlje konkurencije.

Arbona
Odmor u Hrvatskoj

Njemački korisnici također često pretražuju i gradove u Hrvatskoj. Idući graf prikazuje trend pretraživanja turističkih gradova.

Arbona
Pretraživanje gradova

Kampiranje u Hrvatskoj iz godine u godinu dobiva sve veću pažnju, a i potražnja je u konstantnom rastu. Ponovno je indeks pretraživanja veći od 50% čime su Nijemci dokazano zainteresirani za posjet. Ovog puta s manjim omjerom, ali ipak po pretragama na tražilicama za nama zaostaju Italija i Španjolska. Hrvatska time postaje destinacija za kampiranje koja se najčešće pretražuje.

Arbona
Pretraživanje pojma "kamping"

Zanimljivo je vidjeti i regije Njemačke u kojima korisnici najviše iskazuju interes za Urlaub Kroatien, odnosno želju za odmorom u Hrvatskoj. Bavarska svakako prednjači, međutim Saska, Saska-Anhalt i Baden-Württemberg slijede odmah nakon.

Arbona
Regije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:00