Izazovna vremena

Naša startup tvrtka preživjela najveći izazov do sada i uspjela predstaviti novi proizvod

Čitava situacija uzorkovana pandemijom i globalnom ekonomskom krizom sve nas je dovela do preispitivanja. Financijski problemi se nadovezuju na one egzistencijalne i najradije bismo sve ovo prespavali i probudili se u neko bolje vrijeme. A upravo je spavanje glavna motivacija za startup duo pod imenom "Pleme" koji svojim inovativnim pristupom pokušava probuditi uspavanu industriju madraca.

Filip Havranek i Kristina Lugonja, vlasnici startupa Pleme, pokrenuli su pravu revoluciju u industriji madraca i tržištu ponudili potpuno novi pristup prodaji ovog proizvoda. Od samog početka funkcioniraju na principu webshopa, bez fizičke trgovine kao prodajnog mjesta, a upravo taj način poslovanja im je omogućio da korona krizu ne dožive kao problem. Dok su mnogobrojne tvrtke u žaru pandemije tek započele s postavljanjima opcija online kupovine, Pleme je već imao uigranu rutinu koja je posljednjih mjeseci postala dio svakodnevice. Sve više se tvrtke, baš kao i kupci orijentiraju na kupovinu preko interneta, a sve ukazuje kako će taj trend postati „novo normalno“.

„Mnoge tvrtke su tijekom proteklih godina na postojeću web stranicu dodavale web-shopove samo zato što je to trend, ili je “cool” imati webshop. Tek u trenutku kad je online kupnja postala jedina opcija, vidimo da je većina online trgovina bila pro forma. Većina webshopova ne funkcionira ili slabo funkcioniraju, a trgovci su i dalje ovisni o prodaji na fizičkom mjestu. Možda neke od njih ova situacija natjera da zaista postave funkcionalan i promišljen web-shop“, konstatira dvojac iz Plemena, a upravo je promišljen web shop njihova prednost.

Naime, svojim načinom prodaje i poslovanja, predstavili su na tržištu novitet u odabiru, kupovini, ali i samom modelu madraca koji nude. S obzirom na ponudu na tržištu, odlučili su se za ponudu samo jednog madraca, a zahvaljujući inovativnim materijalima i proizvodnji, model Nimbus odgovara svima. Bez obzira na dob, kilažu ili način spavanja, a posebnost je i što kupac ima opciju 100 dana probnog roka. Ako nije zadovoljan, dobiva svoj novac nazad, a povrat madraca je potpuno besplatan.

Ali, kako izraditi madrac koji odgovara svakome? Tajna leži u REM pjeni koja ima karakteristike memorijske pjene i latexa, a upravo su po tome unikatni na domaćem tržištu. Pleme je u svojoj ponudi do sada imao samo jedan model madraca Nimbus, ali sada su se odlučili predstaviti novi model – Stratus, čija početna cijena kreće od 2.190 kuna.

Riječ je o modelu koji također spada u kategoriju visokokvalitetnih madraca, ali po dostupnijoj cijeni od Nimbusa. I dalje vrijedi opcija da kupac može isprobati madrac na 100 dana i vratiti ga uz povrat novaca, koristi se ista REM prozračna pjena u izradi, a dostava na području Hrvatske je besplatna. Cilj je omogućiti kupovinu široj ciljnoj skupini, a uz ovako kvalitetan proizvod koji vam omogućava kvalitetan san, nemate što razmišljati pri odabiru idućeg madraca. Sve što trebate odraditi je online shopping i nakon toga se pošteno naspavati na svom Stratusu ili Nimbusu, kako god vam odgovara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:02