Turističke gužve

Nakon reakcije UHPA ulazak turističkih autobusa u Split po starom

Predstavnici Grada pokazali su spremnost na suradnju i te je na današnjem sastanku postignut konsenzus.
Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Nedavna pristigla obavijest Grada Splita o uvođenju promjena u regulaciji javnog gradskog prijevoza kao i prometa u mirovanju za turističke autobuse na području uže i šire gradske jezgre s primjenom od 9. lipnja 2019., uoči početka glavne turističke sezone potaknula je Udrugu hrvatskih putničkih agencija, kako navode u svom priopćenju, na hitnu reakciju iz razloga što su te promjene neodrživi i neplanski donesene za sve turističke agencije. Između ostalog nova regulacija prometa predviđala je poskupljenje ulaska turističkih autobusa u grad za osam puta.

„Stoga su predstavnici HGK i UHPA-e zatražili hitan sastanak s predstavnicima Grada Splita koji je održan danas u Splitu. Predstavnici Grada Splita pokazali su spremnost na suradnju i te je na današnjem sastanku postignut konsenzus. Dogovoreno je da će se unaprijed dogovorene i najavljene grupe od strane turoperatora i turističkih agencija u 2019. godini realizirati po istim uvjetima kao i do sada.“, stoji u priopćenju UHPA-e.

U priopćenju pojašnjavaju da iako predstavnici turističkog sektora podržavaju nastojanje Grada Splita da se ovom odlukom domicilnom stanovništvu olakša svakodnevni život, a putnicima boravak u gradu, promjene uvjeta u odnosu na prošlu godinu dolaze prekasno za turističke agencije koje su već odavno plasirale na tržište izlete i paket aranžmane za 2019. godinu kalkulirajući uvjete i cijene koji su ranije bili na snazi.

„Zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela i predstavnici Grada Splita razumjeli su potrebe turističkog sektora shvaćajući reperkusije koje bi ova odluka mogla izazvati u poslovanju turističkih agencija koje svoje programe prema inozemnim partnerima i putnicima ugovaraju puno ranije, uz precizno definiranje plana putovanja s obzirom na odredbe nove zakonske regulative.“, napominju iz UHPA-e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:30