Velika rekonstrukcija

Najveća njemačka banka planira otpustiti 20.000 radnika na globalnoj razini

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

4.7.2019. u 14:34

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

4.7.2019. u 14:34

The headquarters of the Deutsche Bank is pictured in Frankfurt, Germany, March 19, 2018. REUTERS/Ralph Orlowski - RC1E0D7AAFD0
Ralph Orlowski / REUTERS

Sjedište Deutsche Banka u Frankfurtu

Vodeći njemački zajmodavac Deutsche Bank razmatra otpuštanje 20.000 radnika na globalnoj razini.

- Restrukturiranje provodimo s ciljem poboljšanja i održivosti profitabilnosti – izjavila je glasnogovornica kompanije putem maila.

Očekuje se da će proces otpuštanja viška radne snage trajati nešto više od godinu dana, a prema navodima Bloomberga cijeli proces trebao bi obuhvatiti svako šesto radno mjesto.

Sveobuhvatno restrukturiranje najviše će pogoditi investicijski odjel banke, osobito onaj u SAD-u, kao i trgovanje dionicama i kamatnim derivatima.

Deutsche Bank će također izvršiti promjene u upravnom odboru. Time bi sa svojih pozicija trebali otići voditelj investicijskog bankarstva Garth Ritchie kao i glavni financijski direktor James von Moltke.

Uz to, iz banke također poručuju da planiraju uspostaviti jedinicu za imovinu, kao što su dugoročni derivati kamatnih stopa.

Iako je trenutno zacrtani broj još uvijek podložan promjenama, konačna odluka trebala bi biti objavljena u ponedjeljak 8. srpnja.