Nefunkcioniranje Uprave

Nadzorni odbor Jadrolinije opozvao dva člana Uprave, podignuta je i optužnica?

Nadzorni odbor Jadrolinije opozvao je članove uprave Antu Vranješa i Predraga Govorčina
Ilustracija
 Božidar Vukičević / CROPIX

Nadzorni odbor Jadrolinije opozvao je u utorak članove uprave Antu Vranješa i Predraga Govorčina, a razlog je nefunkcioniranje uprave, izvijestila je Jadrolinija u utorak.

"Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Jadrolinije, a radi nefunkcioniranja Uprave, donesena je odluka o opozivu članova Uprave Ante Vranješa i Predraga Govorčina. Novi članovi Uprave bit će imenovani u najkraćem roku, i to do provedbe javnog natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci", kaže se u Jadrolinijinu priopćenju.

Jadrolinijina uprava ima tri člana. Nakon Vranješova i Govorčinova opoziva, u njoj je ostao samo predsjednik, David Sopta.

Novi list nedavno je pisao da je Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv jednoga člana Uprave Jadrolinije zbog prijetnje, odnosno e-maila prijetećeg sadržaja upućenog drugom članu te uprave. Taj je dnevnik naveo da je do prijetnji došlo nakon izbijanja afere, sredinom ove godine, oko nabavke četiri katamarana, od kojih je na kraju nabavljen samo jedan.

Na Hinin upit je li podignuta, kada i zbog čega optužnica protiv člana uprave Jadrolinije, iz Općinskog državnog odvjetništva su naveli da je, nakon provedenoga istraživanja, protiv hrvatskog državljanina (1965.) 31. listopada podignuta optužnica pred Općinskim sudom u Rijeci zbog kaznenog djela prijetnje.

"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 25. rujna 2018. u Rijeci, na službenu e-mail adresu člana uprave jednog trgovačkog društva iz Rijeke poslao poruku prijetećeg sadržaja, čime je kod oštećenika izazvao strah za njegov tjelesni integritet," naveli su iz Općinskog državnog odvjetništva.

Neslužbeno, optužnica je podignuta protiv Predraga Govorčina, a prijetio je Anti Vranješu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:11