Neobična priča iz Pazina

Ministarstvo o rentanju inkubatora: 'Nije diskriminacija ako se prostor da startupima'

Pazin je, umjesto startupima, Poduzetnički inkubator rentao poduzetnicima koji su spremni više platiti
Zgrada poduzetničkog inkubatora u Pazinu
 Matija Djanjesic / CROPIX

Dva tjedna nakon što je Jutarnji donio neobičnu priču iz Pazina, koji je uložio u uređenje Poduzetničkog inkubatora te poslovne prostore na kraju rentao poduzetnicima koji su spremni više platiti, stiglo je i tumačenje Ministarstva gospodarstva.

Naime, strka u Pazinu nastala je pošto je Grad objavio javni natječaj kojim u najam daje poslovne prostore u novouređenom Inkubatoru, ali iako je gradonačelnik Renato Krulčić bio najavljivao da će on biti namijenjen poduzetnicima početnicima i startupovima, ispostavilo se da će to zapravo biti prostor za obično rentanje ureda, i to tvrtkama koje na natječaju ponude više novca. U pojašnjenju od prije dva tjedna pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Maja Stranić Grah rekla je da je Grad dužan prostor u najam ponuditi svima, i to zbog strogih pravila EU, iz čijih je fondova financiran rad Inkubatora, koja ne trpe diskriminaciju prema pojedinim grupama poduzetnika.

Jutarnji je u vezi s tim slučajem zatražio mišljenje Ministarstva gospodarstva koje je pojasnilo da se davanje prostora u Inkubatoru u najam posebnim grupama poduzetnika kao što su početnici ne smatra diskriminacijom.

“Jedinice lokalne samouprave sukladno svojim planovima definiraju prioritete razvoja, pa i odlučuju hoće li poduzetnike svrstati u prioritetne skupine ili ne, što se ne može smatrati diskriminacijom”, stoji u odgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:26