Šala ili...?

Milijarder Elon Musk najavio: Otvaram biznis sa slatkišima i bit će nevjerojatan

Muskova izjava došla je nekoliko dana nakon predstavljanja financijskog stanja Muskove kompanije Tesla
Elon Musk
 Profimedia, Sciencephoto RM

Milijarder Elon Musk, vlasnik automobilske kompanije Tesla, odlučio je pokrenuti novi biznis - proizvodit će slatkiše. Ideju o pokretanju biznisa sa slatkišima Musk je s javnosti podijelio na svom Twitter računu uz napomenu kako će njegova nova tvrtka biti 'nevjerojatna'.

Njegovi pratitelji na Twitteru većinom su bili oduševljeni idejom, čak su predlagali nazive za njegove slatkiše, no dobar dio još se uvijek nada da se milijarder šalio. Muskova izjava došla je nekoliko dana nakon predstavljanja financijskog stanja Muskove kompanije Tesla, nakon koje je cijena dionica Tesle pala za čak 7 posto, a kompanija je u prvom kvartalu izgubila više od 700 milijuna dolara neto vrijednosti.

Također, Bloomberg je prije nekoliko dana objavio kako Tesla gubi 6.500 dolara u minuti, a zabrinutost investitora u ovu kompaniju koja zapošljava oko 40 tisuća radnika raste, a među njima je i milijarder Warren Buffett. Kako piše CNN, Musk je neki dan naveo kako je Buffettov 'moat' jadan. Naime, 'moat' je termin koji Buffet koristi kada opisuje konkurentsku prednost tvrtke, a kao primjer je naveo svoju kompaniju See's Candies.

"Onda ću izgraditi jarak (eng. moat) i napuniti ga slatkišima", vratio je Musk, te nakon toga najavio da ulazi u biznis sa slatkišima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:13