Kreativa i nove tehnologije

Međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu: Može li hrvatski turizam 365?

Cilj konferencije je ponuditi nova znanja i uspješne primjere iz prakse te ideje za razvoj poslovanja velikih i malih subjekata
Konferencija 'Može li hrvatski turizam 365?'
 Julius Rose

U utorak 24. rujna, u zagrebačkom hotelu Sheraton, po treći će se put održati međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu Može li hrvatski turizam 365?, a ove godine tema konferencije jest „Kreativa i nove tehnologije“.

Atraktivna tema koja propituje i poziva na rasprave o novim proizvodima i razvoju nove kvalitete poslovanja te eminentni turistički stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Španjolske, Dubaija, UK i drugih vrhunskih turističkih destinacija, koji će sudjelovati u programu konferencije, podižu interes za sudjelovanjem.

Cilj konferencije je ponuditi nova znanja i uspješne primjere iz prakse te ideje za razvoj poslovanja velikih i malih subjekata i kompanija kroz nove tehnologije i kreativnost.

Među panelistima bit će i ugledni svjetski stručnjaci – James Chappell, globalni poslovni direktor tvrtke Horwath HTL, jednog od najvećih svjetskih brendova za savjetovanje u turizmu i ugostiteljstvu iz Londona, Caroline Couret, osnivačica i direktorica Creative Tourism Network® organizacije za kreativni turizam iz Barcelone, Chelo Escabias, osnivačica i direktorica North Incoming Service, prve incoming turističke agencije u Baskiji, koja je sudjelovala u razvoju promocije Bilbaa i drugi.

Julius Rose
Konferencija 'Može li hrvatski turizam 365?'

Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo turizma RH i Hrvatska gospodarska komora.

Prva konferencija o cjelogodišnjem turizmu iza sebe ima već dva izdanja – 2017. i 2018. godine. Projekt je oba puta predstavio iskustva i razmišljanja tridesetak eminentnih stručnjaka domaćeg i regionalnog turizma, izazvao veliku pozornost javnosti i medija, a na konferencijama je sudjelovalo preko tristotinjak sudionika.

Drugi Korak konferencije, po prvi puta u Hrvatskoj, ugostio je četiri ministra turizma iz regije, koji su predstavili potencijalna rješenja i nove ideje te svoje strategije razvoja poslovanja u svim godišnjim dobima.

Treća konferencija donosi konkretna rješenja i primjere najbolje prakse u svijetu kako realizirati turizam 365 kroz nove tehnologije i kreativnost.

Julius Rose
Ivana Kolar

Razvojem destinacija i zajedništva, kreiranjem novih proizvoda koji ne ovise samo o suncu i moru, pričanjem autentičnih priča i pametnim i kreativnim recikliranjem lokalnih specifičnosti u novu kvalitetu i doživljaje po mjeri suvremenih turista zasigurno možemo produljiti sezonu na obali i pokrenuti razvoj u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Primjena novih tehnologija i u turizmu te koketiranje s budućnošću neizbježno je i potrebno.

I ove godine cilj nam je predstaviti i razgovarati o potencijalima, mogućnostima, pozitivnim praksama i rješenjima za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj i regiji te razviti prijedloge kako potaknuti i razvijati cjelogodišnji turizam, s naglaskom na novim tehnologijama i kreativnosti.

Više o konferenciji i prijave na web stranici: http://www.turizam365.com/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:48