Jednostavnost prije svega

Mastercard promijenio logo: 'Ulazimo u elitno društvo kompanija poput Applea i Nikea'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

8.1.2019. u 12:57

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

8.1.2019. u 12:57

FILE PHOTO: A Mastercard logo is seen on a credit card in this picture illustration August 30, 2017. REUTERS/Thomas White/File Photo
Thomas White / REUTERS

Mastercard kartica

Mastercard izbacuje svoje ime iz loga kompanije, objavljeno je na ovogodišnjem CES-u (Consumer Electronic Show), koji se održava u Las Vegasu.

- Promjena u digitalnom dobu traži jednostavnost – izjavio je Raja Rajamannar, voditelj odjela za marketing i komunikaciju u Mastercardu, pri objavi novosti u kompaniji dodavši da, prema istraživanju koje je tvrtka provela, više od 80 posto ljudi prepoznaju simbol kompanije bez same riječi “mastercard” te da je bilo vrijeme za sljedeći korak u evoluciji brenda.

Screenshot // Twitter

MasterCard je iz svog loga izbacio ime kompanije

 

- Živimo u vremenu u kojem sve manje komuniciramo riječima koje mijenjamo ikonicama i simbolima. Ovim korakom ulazimo u elitno društvo brendova koje ne predstavlja njihovo ime već simbol jabuke ili, pak, kvačice – kazao je Rajamannar insinuirajući time na svjetske brendove poput Applea i Nikea.

Tako će sada crveni i žuti krug koji se preklapaju, simbol za koji se kompanija odlučila prije više od 50 godina, stajati sami na vašim kreditnim karticama, što su nam potvrdili su i iz Mastercarda Hrvatska.

- Tako je, ovo je korak koji će se provesti diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj – rekli su nam iz kompanije.

Ipak, moguće je da ćete se još koji put susresti sa sada već starim logom tvrtke budući da se “banke moraju riješiti stare zalihe kartica”, pojasnila je Jennifer Stalzer iz Mastercarda.