Svaki račun se gleda

Kreće pojačana porezna kontrola: Na meti su pekare, slastičarne i rent a car tvrtke

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.2.2020. u 13:29

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.2.2020. u 13:29

Split, 010813.
Splitska trznica.
Prvi dan fiskalizacije na ribarnicama i trznicama.Prodavaci koji nemaju proizvode iz vlastite proizvodnje od danas morajuposlovati preko fiskalnih blagajni a porezni inspektori su citavo jutro provjeravali ispravnost trgovaca na trznici i ribarnici.Na fotografiji: fiskalna kasa na splitskoj trznici.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Ilustracija

Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom najavila je nastavak provedbe nadzora fiskalizacija na području cijele Hrvatske.

Tako će, u periodu od 20. do 26. veljače u prvom planu poreznih inspektora biti tri djelatnosti među kojima su leasing kuće, specijalizirani trgovci na malo kruhom, pecivom, kolačima, tjesteninama, bombonima i slatkišima, te proizvođači pekarskih i brašneno- konditorskih proizvoda, navodi RTL.

Iz Porezne uprave ističu kako su, nakon provedenih analiza rizika i postupaka praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa, uočili da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.