Investicija

Kreće obnova najstarijeg hotela u Hrvatskoj vrijedna 23,5 milijuna eura

Gari Cappelli u posjeti hotelu
 Liburnia Riviera Hotels

Hotel Kvarner, najstariji hotel u Hrvatskoj i na području sjevernog Jadrana, te simbol Grada Opatije, upravo prolazi kroz najopsežniju obnovu u svojoj povijesti. Vrijednost ulaganja iznosi 23,5 milijuna eura. Hotel je izgrađen 1884. godine i u početku je bio poznat kao hotel Quarnero. Njegov dizajn i arhitektonska rješenja primjer su profinjenosti i istančanosti. Tijekom obnove, zgrada hotela rekonstruirat će se u skladu sa svim konzervatorskim smjernicama kako bi taj luksuzni hotel ponovno zadobio svoju nekadašnju ljepotu.

Kao najbolji i najvažniji hotel tvrtke Liburnia Riviera Hoteli (LRH), hotel Kvarner svoja će vrata otvoriti u sezoni 2021. godine. Gostima će ponuditi izvanredno iskustvo zahvaljujući većem broju apartmana te većim i udobnijim sobama, krovnim terasama, i potpuno novom muzejskom prostoru, u kojem će biti izloženi predmeti iz bogate povijesti hotela. Tijekom obnove hotela Kvarner, prostor restorana Zelengaj, koji je također u vlasništvu tvrtke LRH, bit će pretvoren u novu recepciju. Osim toga, u prizemlju hotela uglavnom će biti smješteni javni prostori, poput knjižnice, restorana i a la carte restorana, kao i bar uz bazen te bar namijenjen ljubiteljima cigara.

„Pozdravljamo vrijednu investiciju obnove hotela Kvarner koja će biti značajna za cijelu destinaciju. Upravo je podizanje konkurentnosti moguće jedino stalnim povećanjem kvalitete turističke ponude što među ostalim uključuje ulaganja i u smještajne objekte. U mandatu naše Vlade investicije u turizmu iznosile su ukupno 3,5 milijarde eura što je u 2019. godini u odnosu na 2016. godinu povećanje investicija za 50 posto“, kazao je ministar turizma Gari Cappelli.

Liburnia Riviera Hotels
Gari Cappelli u posjeti hotelu

Istovremeno će unutarnji bazen imati izravni pristup plaži i moru, dok će postojeća spa zona biti proširena na dodatnih 800 m2 koji se prostiru na mjestu nekadašnjih toplih kupki Warmbäder. Kupke su potpuno uništene u požaru 1889. godine i sada će biti otkopane. Čuvena Kristalna dvorana zadržat će svoju raskoš, no usput će biti modernizirana kako bi za potrebe brojnih budućih ekskluzivnih događanja mogla pružiti sve prednosti digitalizacije.

Pored obnove samoga objekta, hotel će biti okružen zelenilom te će svi hotelski sadržaji biti otvoreni ne samo za goste hotela, već i za sve posjetitelje i prijatelje Opatije koji žele uživati u ljepotama hotela Kvarner i Kvarnerskog zaljeva.

„Zahvaljujući svojoj baštini i luksuzu, hotel Kvarner gostima će nuditi iznimno iskustvo cjelovite ponude. Razdvajanjem svake od nekretnina unutar grupacije naša će se ponuda uvećati i specijalizirati, ovisno o potrebama naših gostiju. Cilj nam je Opatiju učiniti jednom od najpoželjnijih destinacija, ali i jedinstvenim mjestom na koje se želite iznova vraćati kako biste stekli još više nezaboravnih uspomena. Snažno vjerujemo u partnerstvo sa zajednicom u kojoj poslujemo; stoga ćemo u nadolazećim desetljećima ulagati ne samo u svoje nekretnine i zaposlenike, već i u samu destinaciju i regiju“, istaknuo je G. Heimo Waldemar Hirn, predsjednik Uprave LRH.

Liburnia Riviera Hotels
Gari Cappelli u posjeti hotelu

Ulaganje u hotel Kvarner označava početak dugoročnog plana ulaganja, prema kojem će LRH obnoviti sve svoje vrijedne nekretnine od Opatije do Mošćenićke Drage, kao i kamp u Medveji, te podići kategorizaciju svojih hotela i vila na četiri ili pet zvjezdica. Pružanjem ne samo luksuznog smještaja, već i iznimnog holističkog iskustva svim svojim posjetiteljima, LRH istovremeno nastoji promijeniti profil turista koji posjećuju Opatiju. Cilj je Opatiju odvojiti od destinacija masovnog turizma i učiniti je vodećom europskom luksuznom destinacijom – baš kao što je to u prošlosti i bila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:13