Ministar Marić

'Iznos jamstava za Uljanik dovoljan je da svaka novorođena beba dobije 15.000 eura'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

30.1.2019. u 13:28

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

30.1.2019. u 13:28

Bruno Konjević / Goran Šebelić / Hanza Media

Zdravko Marić i radnici Uljanika u štrajku

Ministar financija Zdravko Marić, izjavio je danas za N1 televiziju, kako su porezni obveznici do sada dali 2,5 milijarde kuna za jamstva za Uljanik, a ako bi se taj iznos podijelio s brojem novorođene djece u Hrvatskoj lani to bi iznosilo 15.000 eura po svakoj bebi.

- Dvije i pol milijarde kuna su porezni obveznici prošle godine platili na osnovi jamstava za brodove koji su ugovoreni, a nikad nisu građeni niti će ikada biti građeni. Paralelno s tim, napomenuli smo tada, da ima još milijardu kuna obveza koje su se već počele plaćati u siječnju ove godine. A imamo i element čuvenog jaružara za kojeg se nadamo da bi barem, taj dio jamstava mogao biti anuliran - kazao je Marić prije današnje sjednice Vlade.

Netko te iznose, dodaje ministar, dovodi u vezi s potporama pa računa koliko je to moglo biti izgrađenih škola, dječjih vrtića ili peljeških mostova.

- Na poreznoj konferenciji novinar je podijelio taj iznos s brojem novorođene djece u 2018. Izračunao da je to 15.000 eura po svakom novorođenom djetetu - ustvrdio je ministar za N1 i upozorio da jamstva mogu rasti i do četiri milijarde kuna.