Javni poziv

Istra daje 330.000 kuna za turistički nerazvijena područja! Evo tko se može prijaviti

Objavljen je javni poziv koji traje do 10. veljače, a programom se provode dvije mjere.
Ilustracija
 Dejan Hren

Istarska županija odlučila je s 330 tisuća kuna poduprijeti općine, gradove, javne institucije, tvrtke, obrte i male turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima. Tim novcem će se pomoći u organizaciji raznih manifestacija, projekata i turističkih proizvoda. Objavljen je javni poziv koji traje do 10. veljače, a programom se provode dvije mjere.

Prva je podizanje kvalitete turističkih manifestacija koje se održavaju na najmanje tri ili više lokacija, odnosno mjesta, općina i gradova Istre. Mogu se javiti organizatori manifestacija koje se održavaju van glavne sezone, a koje promoviraju autohtone proizvode, lokalne izvođače, tradiciju, običaje i vrijednosti. Za ovu je mjeru izdvojeno 210 tisuća kuna, a svaki projekt može maksimalno dobiti 50 tisuća kuna. Županija će financirati troškove za unaprjeđenje ekoloških standarda, pristupačnosti i boravka tijekom manifestacije, te estetskog uređenja i nadogradnje manifestacije. Na ovaj se natječaj mogu javiti lokalne turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove, obrti i trgovačka društva.

Druga mjera je razvoj javne turističke infrastrukture i selektivnih oblika turizma kao što su outdoor i aktivni turizam, odnosno cikloturizam, te kulturni i eno-gastronomski turizam. Financiraju se i projekti kojima se valoriziraju autohtone vrijednosti, istarska tradicija, kultura i običaji.

Za ovu mjeru je izdvojeno ukupno 120 tisuća kuna, a maksimalni iznos pojedinačne potpore je 50 tisuća kuna. Sufinanciraju se isključivo troškovi uređenja, opremanje i označavanja biciklističkih, pješačkih, planinarskih, poučnih i drugih tematskih staza (smeđa signalizacija nije uključena), izletišta, penjališta, vidikovaca, špilja, i drugih zanimljivih mjesta (point of interest), zatim muzeja, tematskih kuća, uvođenje bike-share usluge, bike servisa, bike parkova, te postavljanje brojača bicikala. Mogu se javiti lokalne turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:07