Javna nabava

IGH angažiran za nadzor izgradnje KBC Rijeka, ugovor vrijedan gotovo 8 milijuna kuna

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

9.9.2019. u 12:10

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

9.9.2019. u 12:10

Rijeka, 171109.
U Klinickom bolnickom centru (KBC) Rijeka, lokalitet Susak, danas je svecano otvorena nova zgrada za hemodijalizu. Svecanosti je nazocio i ministar zdravstva Darko Milinovic. Na slici: nova zgrada hemodijalize.
Foto: Tea Cimas / Cropix
Tea Cimaš / CROPIX

Institut IGH je kao vodeći partner zajednice ponuditelja, koju čini s partnerima PDM Savjetovanjem i Projektnim biroom P45, s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka potpisao krajem kolovoza Ugovor za uslugu nadzora nad izgradnjom zgrada dječje bolnice i klinike za ginekologiju i porodništvo, termoenergetskog bloka te otvorenog višeetažnog parkirališta, u vrijednosti od 7,98 milijuna kuna bez PDV-a.  Očekivano trajanje izvršenja nadzora nad radovima iznosi 33 mjeseca, a nakon završetka izgradnje u znatnoj će se mjeri pridonijeti poboljšanju bolničkog zdravstvenog sustava regije, s izgradnjom novih bolničkih kapaciteta koji bi omogućili objedinjavanje bolničke djelatnosti na jednom mjestu, a u cilju poboljšanja kvalitete zdravstvene skrbi i razine poslovanja. Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, a potpisali su ga Davor Štimac, ravnatelj KBC Rijeka i  Oliver Kumrić, predsjednik uprave Instituta IGH ispred zajednice ponuditelja.

Prošlotjednim potpisom ugovora s izvođačem, zajednicom ponuditelja koju čine poduzeća Kamgrad i GP Krk, stvorili su se preduvjeti za uvođenje izvođača u posao, a sve u skladu s procedurama FIDIC ugovora. Vrijednost cjelokupnog projekta izgradnje iznosi oko 640 milijuna kuna bez PDV-a.