Siemens CEE Press Award 2018

Hrvatska novinarka pobjednica je prvog kruga regionalnog novinarskog natjecanja Siemensa

Radove su prijavili novinari iz deset zemalja središnje i jugoistočne Europe
Ana Gavranić, novinarka Lidera i Medeja Lončar, CEO Siemensa Hrvatska
 Siemens Hrvatska

Hrvatska novinarka Ana Gavranić pobjednica je prvog kruga regionalnog novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2018.

Uz nju, radove na temu 'Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike' prijavili su novinari iz deset zemalja središnje i jugoistočne Europe, a sa svojim člankom 'Sunčani krovovi: Križevački projekt signalizira da je vrijeme za zaradu od solara', objavljenim u poslovnom tjedniku Lider, Gavranić će se boriti za jednu od tri regionalne titule.

- Svrha ovog natjecanja jest nagrađivanje kvalitetnog medijskog izvještavanja o ključnim temama modernog društva, a jedna od njih je svakako digitalizacija. Svijet nikad u povijesti nije bio toliko povezan, a digitalizaciju već sada nije moguće izbjeći u bilo kojoj sferi naših života i poslovanja - istaknula je Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska.

Prije tri godine nagradu kompanije Siemens na temu „Energija i učinkovitost” osvojili su novinarka Jutarnjeg lista Jasmina Trstenjak, te izvršni urednik Jutarnjeg lista i urednik Magazina Marko Biočina.

Završnica natječaja i dodjela nagrada održat će se 25. rujna u Beču, gdje će među pobjedničkim radovima iz svih deset zemalja biti izabrana tri najbolja, a dobitnicima će biti uručen ček u vrijednosti 1000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:16