Žrtva predizbornog sukoba

'Hrvatska Lutrija nije i neće ove godine isplaćivati bonuse zaposlenicima'

Mario Musa
 Marko Todorov / CROPIX

- U ovoj godini nije bilo niti će biti isplata bonusa zaposlenicima Hrvatske Lutrije – tim je riječima predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije, Mario Musa na konferenciji za novinare demantirao medijske natpise kako je Hrvatska Lutrija svojim direktorima isplatila bonuse. Naime, kako objašnjavaju iz kompanije, u jeku predizborne kampanje, glavni akteri i lideri Restart koalicije u javnost su pustili informaciju kako je ova kompanija unatoč državnim potporama upravi i menadžmentu ispatila bonuse.

Musa je kako se izvanredna situacija uzrokovana širenjem koronavirusa, negativno reflektirala i na njihovo poslovanje, no unatoč tome, nisu niti u jednom trenutku razmišljali o otpuštanju radnika koji trenutno ima oko 1200.

- Prilikom donošenja poslovnih odluka prije svega se vodilo računa o zaštiti svih zaposlenika i očuvanju svih radnih mjesta. Sačuvana su sva radna mjesta, uključujući i 190 radnika koji imaju ugovore na određeno vrijeme. Postignut je dogovor sa socijalnim partnerima o neisplati prigodnog dara u naravi povodom Uskrsa u 2020. godini, a odazvali smo se inicijativama „Zajedno za Zagreb“ i „Hrvatska protiv koronavirusa“- odricanjem cijele plaće Uprave i dijela plaće rukovodstva, donirana su sredstva za navedene akcije – dodao je.

Zagreb, 020720.
Hrvatska Lutrija.
Konferencija za medije Hrvatske Lutrije povodom iznesenih informacija o isplacenim bonusima direktorima tvrtke u korona godini. 
Na fotografiji: predsjednik Uprave HL Mario Musa, clan Uprave Ignacije Cutura. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Mario Musa

Inače, Hrvatska Lutrija je tijekom korona krize za podmirenje obveza prema radnicima s osnova isplate plaće osigurala sredstva iz vlastitih izvora. S druge pak strane kako pojašnjavaju, nisu imali pravo na korištenje mjera Vlade za pomoć gospodarstvu. Za razliku od ostalih konkurenata na tržištu, privatnih priređivača, koji ostvaruju višemilijunske dobiti, ali su iskoristili pomoć države, Hrvatska Lutrija svoju kompletnu dobit uplaćuje u državni proračun. Tijekom protekle tri godine Hrvatska Lutrija je ostvarila rekordne rezultate kako po realiziranoj dobiti tako i po doprinosu u Državni proračun.

- Pozivamo glavne aktere i lidere SDP-a da prestanu iznositi gluposti i širiti laži, već da se umjesto ispraznih priča, prime ozbiljnog posla. Hrvatska Lutrija za sve, bilo o pravima radnika bilo o rezultatima poslovanja može dostaviti dokaze u pisanoj formi i papirnatom obliku, no pitanje je koliko se gospoda Bernardić i Maras mogu snaći kako s papirima tako i brojkama. Spomenutoj gospodi još jednom poručujemo da umjesto na jeziku, djelima pokažu konkretne aktivnosti iskazane brige za građane te jasno kažu čega su se oni odrekli u ovom kriznom periodu i na koji način su konkretno pomogli – zaključio je.

Zbog kleveta koje su iznesene u medijima tvrtka je angažirala odvjetnike, a sav novac nakon dobivenog spora, uplatit će se u humanitarne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:01