Gospodarsko partnerstvo

Hrvatska i Katar žele ojačati suradnju i investicije, potpisano osam novih ugovora

AUTOR:

OBJAVLJENO:

19.11.2018. u 17:27

AUTOR:

OBJAVLJENO:

19.11.2018. u 17:27

Zagreb, 191118.
Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sastao se u Banskim dvorima s emirom Drzave Katar seikom Tamimom bin Hamadom bin Khalifa Al Thanijem.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic i Tamim bin Hamad Al Thani.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s emirom Države Katar šeikom Tamimom bin Hamadom bin Khalifa Al Thanijem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim Dvorima emira Države Katar šeika Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija, koji je u službenom posjetu Hrvatskoj, pri čemu je zaključeno kako su snažnija gospodarska suradnja i porast investicija zajednički interes Hrvatske i Katara, priopćeno je iz Vlade.

Plenković i Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani potvrdili su izvrsne političke i prijateljske odnose između Hrvatske i Katara. Uz daljnje razvijanje bilateralnih odnosa, premijer Plenković naglasio je važnost jačanja investicija, rasta trgovinske razmjene i gospodarske suradnje s Katarom.

U tom pogledu, tijekom službenog posjeta emira Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija, potpisano je osam bilateralnih ugovora, sporazuma i memoranduma o suradnji između Hrvatske i Katara u kulturi i sportu, poljoprivredi, obrazovanju i znanstvenom istraživanju, obrani te na drugim područjima.

Što se tiče unaprjeđenja suradnje u pogledu energetike i diversifikacije izvora energenata, bilo je riječi i o važnosti daljnjeg razvoja LNG terminala na Krku, kaže se u priopćenju.

Katarski emir pozitivnim je ocijenio značajan porast broja katarskih turista koji posjećuju Hrvatsku, dodavši da između Hrvatske i Katara postoji velik potencijal za suradnju na brojnim područjima. Ujedno je uputio poziv predsjedniku Vlade Plenkoviću da službeno posjeti Katar, što je i prihvaćeno, dodaje se.