Dan poduzetnika

Hrvatska: država inovacije ili improvizacije

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

4.6.2019. u 13:41

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

4.6.2019. u 13:41

HUP

Dan poduzetnika

Središnji događaj Hrvatske udruge poslodavaca, Dan poduzetnika, održat će se 10. lipnja ove godine u hotelu Westin u Zagrebu.

Ovogodišnji Dan poduzetnika bit će posvećen poticanju inovacija i kreativnosti u poslovanju, a ponovno se na njemu očekuje više od 700 uzvanika.

- Kreativnost i inovativnost u Sandozu se smatraju jednim od najvažnijih pokretača napretka. Cilj nam je omogućiti kvalitetno i održivo zdravstvo. To ostvarujemo povećanjem dostupnosti terapije, primjerice visokokvalitetnim biosličnim lijekovima, a kontinuirano radimo i na inovacijama u efikasnosti zdravstvenog sustava. Država bi mogla dodatno potaknuti farmaceutsku industriju, kao jednu od strateških u RH, tako da omogući mladim talentiranim ljudima bolje neto plaće kroz daljnje smanjenje poreza na dohodak -  tvrdi Igor Haralović, predsjednik Uprave Sandoza.

- Nama su inovativnost i kontinuirano unapređenje neke od temeljnih vrijednosti organizacije i radimo na tome da se svaki tjedan poboljšamo barem 1 posto. Ono što država može napraviti jest da više komunicira važnost inovacija. Nadalje, može napraviti neke porezne olakšice za startupe uz pojednostavljenje njihova financiranja - kaže Ognjen Bagatin, vlasnik Poliklinike Bagatin.

Bolje i uspješnije budućnosti nema ni bez poticanja mlađih naraštaja na iskorak u poduzetničke vode, stoga će i ove godine prvih pet najboljih škola pobjednika natječaja “Poduzetnici budućnosti” biti predstavljeno na Danu poduzetnika.