Viralni hit

Hotel s Filipina stao na kraj samoprozvanim influencerima: 'Možda da si nađete posao?'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.4.2019. u 9:21

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.4.2019. u 9:21

Profimedia/Facebook

U doba kada gotovo svatko ima šansu postati poznat putem društvenih mreža, jedan je hotel odlučio stati na kraj "samoprozvanim influencerima".

Kako piše Mirror Online, a prenosi Slobodna Dalmacija, osoblje White Banana Beach Club Siargao na Filipinima tvrdi kako im je dosta poruka koje primaju od ljudi koji žele besplatan smještaj i obroke u zamjenu za objavu na svojim društvenim mrežama. Stoga su odlučili poslati poruku svima putem svog službenog Facebook profila.

 

- Ljubazno bismo voljeli objaviti da White Banana nije zaiteresirana za "suradnju" sa samoprozvanim influencerima. Poručujemo im da pronađu neki drugi način kako bi došli do besplatnog smještaja, pića i hrane ili da se pokušaju zapravo zaposliti. Želimo ugodan dan svima - stoji u objavi koja je podijeljena gotovo tri tisuće puta.

Ipak, iz hotela je naknadno došlo i objašnjenje kako nemaju ništa protiv "pravih influencera".

- Pravi influencer je onaj koji ne naglašava da je influencer. Oni su blogeri, surađivali smo već s njima i podržavamo ih. Postoje pravi influenceri koje ćemo pozvati ako nam zatrebaju, ali gledajte - pravi influenceri nikada nisu kontaktirali nas jer mi trebamo njih, a ne obrnuto - naglasili su.

- Kao netko tko radi u marketingu, mogu kazati da veliki influenceri nikada ne traže besplatne stvari. Oni traže dopuštenje za snimanje, odnosno fotografiranje i u zamjenu za to su plaćeni. Oni koji traže besplatne stvari su uglavnom oni koji imaju jako malo pratitelja - stoji u jednom od komentara na objavu.