Port 9

Foto: Korčula dobila novu plažu vrijednu čak dva milijuna kuna

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

7.6.2019. u 16:45

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

7.6.2019. u 16:45

HTP Korčula Press

Na samom početku turističke sezone Korčula je dobila novu plažu vrijednu čak dva milijuna kuna.

Najveća je to ovogodišnja investicija Hotelskog turističkog poduzeća Korčula, a riječ je o tek prvoj fazi uređenja nove plaže, koja je stigla samo dvije godine nakon velikog ulaganja u smještajne kapacitete Port 9 Resorta od 75 milijuna kuna. Plaža Port 9 novouređena je javna plaža s preko 1600 kvadrata šetnice s rasvjetom, dizalom za osobe s invaliditetom te VIP zonom u kojoj će moći uživati kako gosti Port 9 Resorta, tako i ostali posjetitelji Korčule i njeno lokalno stanovništvo. Inače, Port 9 plaža prva je plaža u Korčuli koja je dobila koncesiju županije na deset godina.

- Ljudi iz HTP Korčula svojim su nas dolaskom u Korčulu navikli da svake sezone imamo nešto novo i ove godine mi je stvarno izuzetno zadovoljstvo da prvi put imamo koncesioniranu plažu – rekao je na otvorenju Port 9 Plaže gradonačelnik Andrija Fabris.

HTP Korčula Press

Zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo, predsjednica uprave HTP Korčula Ivana Hatvalić Poljak i gradonačelnik grada Korčule Andrija Fabris

 

U prvih pet mjeseci ove godine HTP Korčula ostvarila je 6,1 posto veći prihod u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najveći broj gostiju dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva, kojih je 24,3 posto, iz Francuske, odakle je Korčulu u 2019. posjetilo 11,5 posto turista, a slijede ih posjetitelji iz SAD-a s udjelom noćenja od 9,7 posto. Američki turisti su, kako su priopćili iz HTP-a Korčula, ove godine zabilježili najveći skok u dolascima.

- Bilježimo 22 posto više gostiju iz SAD-a u odnosu na isto razdoblje lani, a povećao se i postotak grupnih putovanja gostiju s Tajvana. Upravo nas taj kontinuirani rast potiče da ulažemo u kvalitetu i sadržaje u našim objektima i destinaciji i našim gostima, ali i sugrađanima i drugim posjetiteljima otoka pružimo što ljepši boravak i odmor za pamćenje – kazala je Ivana Hatvalić Poljak, predsjednica Uprave HTP Korčula.

HTP Korčula Press

Port 9 Resort

 

Dobre uzlazne turističke rezultate bilježi i Korčula pa je tako tijekom prvih pet mjeseci ostvareno 4,5 posto više dolazaka i 1,5 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Bilježi se rast noćenja i na razini Dubrovačko - neretvanske županije od 9,13 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.

HTP Korčula Press

Port 9 Resort plaža

 

- Kada se prisjetimo kako je ovaj prostor izgledao prošle godine, zadovoljstvo mi je osvrnuti se oko sebe i vidjeti kako ovo izgleda danas. Ja sam uvjeren da će ovo biti jedan dobar primjer kako ćemo u budućnosti upravljati pomorskim dobrom na području grada Korčule. Zasigurno će ova plaža povećati i obogatiti ponudu, kako samog resorta, tako i grada Korčule u cjelini. Želim vam mnogo uspjeha u radu, mnogo zadovoljnih gostiju, a svima nama još jednu uspješnu turističku sezonu“ - kazao je Joško Cebalo, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije, koji je također nazočio svečanom ovorenju plaže.

HTP Korčula Press

Port 9 Resort - Instagram spots mapa

 

U sklopu uređenja plaže postavljena je i mapa Instagram lokacija kako bi gosti na svom odmoru mogli zabilježiti nezaboravne trenutke na Korčuli. To je prvi takav projekt u Hrvatskoj, a na mapi je označeno sedam lokacija unutar resorta namijenjenih isključivo za fotografiranje, a koju svaki gost dobije prilikom dolaska.

Uz plažu, danas je svečano otvorena i Art galerija koju će tijekom sezone krasiti samostalne izložbe renomiranih hrvatskih autora poput Charlesa Billicha, Željka Senečića, Nine ErGott i Jasminke Škalić.

HTP Korčula Press

Svečano otvorenje u Port 9 Resortu