Port 9

Foto: Korčula dobila novu plažu vrijednu čak dva milijuna kuna

Najveća je to ovogodišnja investicija Hotelskog turističkog poduzeća Korčula
 HTP Korčula Press

Na samom početku turističke sezone Korčula je dobila novu plažu vrijednu čak dva milijuna kuna.

Najveća je to ovogodišnja investicija Hotelskog turističkog poduzeća Korčula, a riječ je o tek prvoj fazi uređenja nove plaže, koja je stigla samo dvije godine nakon velikog ulaganja u smještajne kapacitete Port 9 Resorta od 75 milijuna kuna. Plaža Port 9 novouređena je javna plaža s preko 1600 kvadrata šetnice s rasvjetom, dizalom za osobe s invaliditetom te VIP zonom u kojoj će moći uživati kako gosti Port 9 Resorta, tako i ostali posjetitelji Korčule i njeno lokalno stanovništvo. Inače, Port 9 plaža prva je plaža u Korčuli koja je dobila koncesiju županije na deset godina.

- Ljudi iz HTP Korčula svojim su nas dolaskom u Korčulu navikli da svake sezone imamo nešto novo i ove godine mi je stvarno izuzetno zadovoljstvo da prvi put imamo koncesioniranu plažu – rekao je na otvorenju Port 9 Plaže gradonačelnik Andrija Fabris.

HTP Korčula Press
Zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo, predsjednica uprave HTP Korčula Ivana Hatvalić Poljak i gradonačelnik grada Korčule Andrija Fabris

U prvih pet mjeseci ove godine HTP Korčula ostvarila je 6,1 posto veći prihod u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najveći broj gostiju dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva, kojih je 24,3 posto, iz Francuske, odakle je Korčulu u 2019. posjetilo 11,5 posto turista, a slijede ih posjetitelji iz SAD-a s udjelom noćenja od 9,7 posto. Američki turisti su, kako su priopćili iz HTP-a Korčula, ove godine zabilježili najveći skok u dolascima.

- Bilježimo 22 posto više gostiju iz SAD-a u odnosu na isto razdoblje lani, a povećao se i postotak grupnih putovanja gostiju s Tajvana. Upravo nas taj kontinuirani rast potiče da ulažemo u kvalitetu i sadržaje u našim objektima i destinaciji i našim gostima, ali i sugrađanima i drugim posjetiteljima otoka pružimo što ljepši boravak i odmor za pamćenje – kazala je Ivana Hatvalić Poljak, predsjednica Uprave HTP Korčula.

HTP Korčula Press
Port 9 Resort

Dobre uzlazne turističke rezultate bilježi i Korčula pa je tako tijekom prvih pet mjeseci ostvareno 4,5 posto više dolazaka i 1,5 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Bilježi se rast noćenja i na razini Dubrovačko - neretvanske županije od 9,13 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.

HTP Korčula Press
Port 9 Resort plaža

- Kada se prisjetimo kako je ovaj prostor izgledao prošle godine, zadovoljstvo mi je osvrnuti se oko sebe i vidjeti kako ovo izgleda danas. Ja sam uvjeren da će ovo biti jedan dobar primjer kako ćemo u budućnosti upravljati pomorskim dobrom na području grada Korčule. Zasigurno će ova plaža povećati i obogatiti ponudu, kako samog resorta, tako i grada Korčule u cjelini. Želim vam mnogo uspjeha u radu, mnogo zadovoljnih gostiju, a svima nama još jednu uspješnu turističku sezonu“ - kazao je Joško Cebalo, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije, koji je također nazočio svečanom ovorenju plaže.

HTP Korčula Press
Port 9 Resort - Instagram spots mapa

U sklopu uređenja plaže postavljena je i mapa Instagram lokacija kako bi gosti na svom odmoru mogli zabilježiti nezaboravne trenutke na Korčuli. To je prvi takav projekt u Hrvatskoj, a na mapi je označeno sedam lokacija unutar resorta namijenjenih isključivo za fotografiranje, a koju svaki gost dobije prilikom dolaska.

Uz plažu, danas je svečano otvorena i Art galerija koju će tijekom sezone krasiti samostalne izložbe renomiranih hrvatskih autora poput Charlesa Billicha, Željka Senečića, Nine ErGott i Jasminke Škalić.

HTP Korčula Press
Svečano otvorenje u Port 9 Resortu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 11:20