Reakcija HUP-a

'Drago nam je što je Vlada uslovila neke naše inicijative, ali ozbiljnih reformi nema'

HUP smatra da su potrebni snažniji zahvati, posebno na rashodovnoj strani proračuna
Glavni direktor HUP-a Davor Majetić
 Darko Tomaš / Hanza Media

"Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja odluke Vlade Republike Hrvatske donesene na današnjoj sjednici na kojoj su usvojeni prijedlozi i inicijative HUP-a vezano uz povećanje neoporezivog dijela za nagrade, poput božićnice i uskrsnice s 2500 na 7500 kuna, te sniženje stope PDV-a na 5% za bezreceptne lijekove" - rekao je Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca komentirajući odluke s današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske.

No, kad se gleda cjelokupni nacrt proračuna i paket predloženih poreznih zakona, Majetić je prilično skeptičan o njihovom učinku i tvrdi da se su korjenite promjene izostale.

"Podaci o prihodima i rashodima proračuna ukazuju da Vlada u sljedećoj godini nema u planu provesti značajnije promjene, odnosno, da ozbiljnijih reformi nema. HUP smatra kako su, u cilju očuvanja konkurentnosti i radnih mjesta, odnosno, zaustavljanja negativnih trendova na tržištu rada potrebni snažniji zahvati i promjene, posebno na rashodovnoj strani proračuna" - smatra Majetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:13