Dostava hrane

Doznajemo što Zagrepčani najviše naručuju preko aplikacija

Što se Zagreba tiče, uslugu Bolt Food najviše koriste korisnici s područja Trešnjevke ili iz centra grada
Bolt Food dostavljač
 Bolt Food

Zagrepčani preko preko aplikacije za dostavu hrane najviše naručuju azijsku hranu i hamburgere, a stanovnici Bukurešta sladoled.

To su samo neki podaci iz Bolt Fooda, servisa za online narudžbu hrane, koji je u svibnju pokrenula aplikacija za prijevoz Bolt.

Usporedba navika građana europskih gradova u online narudžbama i dostavi hrane, koja je u vrijeme korona-lockdowna eksplodirala, pokazuje koliko su različite gastronomske navike Zagrepčana, u odnosu na stanovnike Bukurešta, Bratislave i Varšave. U tim je gradovima, naime, usluga Bolt Food dostupna.

Tako se, primjerice, može vidjeti da stanovnici Bratislave najčešće naručuju pizzu, a u Varšavi je, kao i u Zagrebu, na prvom mjestu azijska hrana. U Zagrebu se, zanimljivo, u top tri mjesta nije uvukla klasična brza hrana, ali je zato meksička na trećem mjestu. S druge strane, desertna jela našla su se zadnja na popisu najčešće naručenih jela putem aplikacije Bolt Food u svim gradovima.

Navike u online narudžbama hrane u europskim gradovima

Kada govorimo o sličnosti u gastronomskim navikama u Europi, postoji nekoliko jela koje se ističu kao zajednički favoriti. Riječ je o hamburgeru i pizzi. Zanimljivo je za istaknuti da svoju poziciju na popisu omiljenih osigurava azijska hrana, i to u sva 4 navedena grada.

Što se Zagreba tiče, uslugu Bolt Food najviše koriste korisnici s područja Trešnjevke ili iz centra grada.

Vremenski period naručivanja je većinom isti na svim tržištima te se najčešće radi o terminu oko ručka, odnosno 12 sati popodne. Vidi se i porast narudžbi u vrijeme večere, koja zapravo ovisi od države do države zbog drugačijih navika, ali najčešće je to oko 19 sati.

Bolt Food

Vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, Bolt, još je u svibnju uvela uslugu dostave hrane Bolt Food. Usluga je dobro prihvaćena na hrvatskom tržištu te je u planu širenje popisa dostupnih restorana za dostavu.

„Zadovoljni smo s brzim širenjem usluge u vrlo kratkom roku i trenutnim interesom za dostavu hrane putem aplikacije Bolt Food. Trenutno je više od 100 restorana dostupno na aplikaciji s detaljnim uvidom u ponudu i cijene, a planiramo kontinuirano uvoditi nove restorane te na taj način Bolt Food učiniti prvim odabirom kada je u pitanju online narudžba i dostava hrane“, potvrdio je David Ban Ostić, direktor Bolt Food-a u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:16