Investicija

Dok čeka rezultate natječaja za hotel Hrvatska Ćorluka kupio atraktivnu zgradu na Stardunu

Riječ je o objektu u čijem je prizemlju već dugi niz godina smještena trgovina Kraša
Stradun tijekom Adventa i Petar Ćorluka u krugu
 Tonći Plazibat / Branimir Boban / Hanza Media

Petar Ćorluka, vlasnik kompanije Violeta koja proizvodi i prodaje WC papir, novi je vlasnik atraktivne zgrade na Stradunu. Riječ je o objektu na križanju Straduna i ulice Zamanjina u čijem je prizemlju već dugi niz godina smještena trgovina Kraš Bonbonnière.

Prema navodima Dubrovačkog tjednika, hercegovački poduzetnik intenzivno razmišlja o obnovi i prenamjeni ovog prostora. No, iako još uvijek nije poznato što će Ćorluka napraviti s novom nekretninom, postoje naznake da ju ipak neće pretvoriti u apartmane, već će u tom prostoru pokušati dovesti neke od svjetski priznatih modnih brendova.

- Dubrovnik je destinacija koju zna cijeli svijet, ali ima jedan problem. Potpuno lošu ponudu. Siguran sam da se tu može napraviti dobar posao. Još uvijek moram proučiti što to točno Dubrovniku nedostaje. Ono što sam za sad uočio je da Dubrovnik nema ponudu kakvu zaslužuje i cilj mi je nešto poduzeti jer ako Porto Montenegro može imati trgovine svjetski poznatih modnih brendova, ne vidim razlog zašto se tako nešto ne bi moglo otvoriti i u Dubrovniku - ističe Ćorluka.

Inače, ovaj poduzetnik, koji je svoje bogatstvo zgrnuo proizvodnjom i prodajom dvjesto različitih proizvoda u petnaest higijenskih kategorija, posjeduje i hotel u Sarajevu te makarsku tvrtku Marea Alta. Prije dva mjeseca, krenuo je u još jedan poslovni pothvat, kupnju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi za kojeg je dao najveću ponudu od 46,13 milijuna kuna. Rezultati tog natječaja još nisu objavljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:36