Sigurnosni skandal

British Airways, koji leti u 4 naša grada, ne želi precizirati jesu li i Hrvati hakirani

Putnici su ih zasuli negativnim komentarima, najviše zato što su tajili napad iz kolovoza
Airbus A380 British Airwaysa
 Profimedia, Zuma Press - Archives

Najveća britanska zrakoplovna kompanija British Airways (BA) našla se u velikim problemima nakon što je priznala da je krajem kolovoza doživjela hakerski napad u kojem su ugroženi podaci iz čak 380.000 transakcija. Ukradeni podaci odnose se na imena, adrese i brojeve bankovnih računa dok informacije iz osobnih iskaznica i putovnica nisu ugrožene.

Direktor BA Alex Cruz ispričao se putnicima i naglasio kako će kompanija vratiti novac svima onima kojima je nešto nestalo nakon hakerskog napada koji je okarakterizirao kao "izrazito sofisticiran". No, putnici su ih zasuli negativnim komentarima, najviše zato što su toliko dugo tajili napad. Ta zrakoplovna kompanija leti i u Hrvatskoj, u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku i Puli, no na upit ima li među hakiranim korisnicima Hrvata nisu željeli odgovoriti.

Ukradeni su svi podaci osoba koje su izvršile neku transakciju na web stranici ili aplikaciji BA u vremenu od 21. kolovoza u 21:58 sati pa do 5. rujna u 20:45 sati, dok su transakcije preko agenata sigurne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:41