Zeleni plan

Bolt planira neutralizirati emisije CO₂ za svoje vožnje, ulažu više milijuna eura

Prvi cilj je neutralizirati Boltov doprinos emisije CO₂ u Europi za minimalno pet milijuna tona do 2025.
Automobil Bolta
 Bolt

Bolt, europska platforma za prijevoz na zahtjev, počet će neutralizirati emisije CO2 iz vožnji ostvarenih putem platforme donirajući projektima za neutraliziranje ugljika u zraku. Neutraliziranje ugljika prvi je korak Bolta u široj strategiji usmjerenoj na okoliš pod nazivom Zeleni plan.

Očekuje se da će dio navedene inicijative za anuliranje emisije ugljika biti ulaganje od više milijuna eura koje će nastaviti rasti zajedno s tvrtkom. Time bi Bolt trebao postati najveća platforma za prijevoz na zahtjev u Europi koja se dobrovoljno posvetila misiji neutraliziranja emisije ugljika.

Ta inicijativa ima nekoliko dugoročnih ciljeva za okoliš. Prvi cilj je neutralizirati Boltov doprinos emisije CO₂ u europskom sektoru za prijevoz za minimalno pet milijuna tona do 2025. godine. Drugi je smanjiti europsku emisiju CO₂ pružanjem više opcija za prijevoz koje su ekološki prihvatljive te anuliranje emisije Boltovih ureda globalno do 2020. godine. I treći cilj je učiniti gradove zelenijima, dovođenjem električnih skutera u više gradova te pružanjem Boltovim vozačima opcije donacija za zelene inicijative unutar same aplikacije.

„Činjenica je da su klimatske promjene stvarne. Njihov najveći uzrok su emisije stakleničkih plinova. Danas, cestovni prijevoz čini oko 20 posto europskih emisija stakleničkih plinova. S obzirom na to da je Bolt dio eko sustava, moramo biti odgovorni te postati dio rješenja. Svakodnevno radimo na ubrzavanju prelaska na učinkovitije korištenje vozila te dijeljenju postojećih vozila – električne automobile, bicikle, skutere i druge vrste vozila koje će se tek izumiti. Nalazimo se u jedinstvenom i zahvalnom položaju zbog činjenice da možemo djelovati kao pokretačka snaga unutar i izvan naše industrije te se nadamo da će ova akcija biti primjer koji će slijediti i druge tvrtke tako da svi možemo podijeliti odgovornost kroz daljnji napredak.”, izjavio je Markus Villig, osnivač i direktor Bolta.

Bolt će neutralizirati emisije od vožnji svih korisnika iz Hrvatske te drugih zemalja u kojima je platforma dostupna kao što su Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Češka, Cipar, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Mađarska, Kazahstan, Latvija, Litva, Malta, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Švedska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo. Uz niz estonskih tehnoloških tvrtki koje se danas obvezuju za Tech Green Pledge na Tallin Digital Summitu, skupu vladinih čelnika i ministara iz digitalno orijentiranih zemalja, Bolt se obvezuje na smanjenje svog ekološkog otiska te općenito pridonošenje rješavanju ekoloških izazova. To uključuje edukaciju i interakciju sa svojim potrošačima o temama koje su povezane s ljudskim utjecajem na okoliš.

Na ovim projektima Bolt će surađivati s tvrtkom Natural Capital Partners koja upravlja protokolom za neutraliziranje ugljika te pruža tvrtkama diljem svijeta osiguranje da su akcije, operacije i proizvodi za neutraliziranje ugljika čiste, transparentne i najviše kvalitete. Bolt trenutno ima više od 25 milijun korisnika u više od 30 zemalja diljem svijeta te je postao jedna od vodećih platformi za pružanje usluge prijevoza na zahtjev u Europi i Africi. Prošle godine postao je prva tvrtka koja u jednoj aplikaciji pruža opciju prijevoza na zahtjev i dijeljenja električnih romobila čime svojim korisnicima omogućava mogućnost izbora brže i ekološki osvještenije vožnje u zagađenim gradskim centrima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:06