Nevjerojatan slučaj

Bizarno: Dječak uspio izbjeći sve sigurnosne kontrole i ukrcati se na avion bez karte

Let je konačno poletio s Heathrowa sa skoro pet sati zakašnjenja
Dječak u avionu, ilustracija
 Profimedia, Tetra Images

Britanska policija istražuje bizaran slučaj dvanaestogodišnjeg dječaka koji se na londonskom Heathrowu uspio provući mimo kontrola te ukrcati na avion za Los Angeles bez karte i osobnih dokumenata, piše Business Insider.

Dječaka, koji nije bio u pratnji odraslih, spazilo je kabinsko osoblje British Airwaysa, a kada su ga pitali za propusnicu za let kako bi ga usmjerili do njegovog mjesta, ispostavilo se da dječak sa sobom nema ni kartu ni putovnicu. Kada su shvatili da je dječak nekako zaobišao nekoliko sigurnosnih i graničnih pregleda zatražili su od svih putnika da se iskrcaju iz aviona i ponovo prođu sigurnosnu provjeru. Let je, prema objavama jedne od putnica na Twitteru, konačno poletio s Heathrowa sa skoro pet sati zakašnjenja.

- Dakle, preživjela sam šest sati čekanja na Heathrowu, ali smo sad zapeli na pisti jer se jedan dječak uspio provući u avion – BA269 – bez karte. Veliki sigurnosni propust. Jako zabavno za sve u avionu. Trebali smo poletjeti u 16:15. Sada je skoro 18 sati - započela je Rachel Richardson svoju sagu na Twitteru.

Nešto kasnije, javila se opet: „Trenutna situacija: izašli smo iz aviona. Tone policajaca sa psima su ovdje. Mi čekamo u redu. Nismo sigurni zašto.”

- Hej British Airways, hvala vam što našu sigurnost stavljate na prvo mjesto, ali ovdje je potpuni kaos dok svi putnici idu natrag kroz provjere. Osoblje nam daje jako malo informacija. Budite zahvalni da ova napetost između Đokovića i Federera barem neke od nas zabavlja - objavila je Richardson čiji je let bio odgođen upravo u trenucima finala Wimbledona za muškarce.

Iz Scotlanda Yarda, britanske policije, objavili su da je dječak nije bio u pratnji odraslih te da nije engleski državljanin, a moguće je da je na Heathrowu bio kao putnik u prolazu između dva leta.

Iz aviokompanije su se ispričali putnicima zbog kašnjenja, dodavši kako im je sigurnost putnika na prvom mjestu, dok su glasnogovornici zračne luke Heathrow poručili kako će nastaviti blisko surađivati s nadležnim institucijama i partnerskim aviokompanijama kako bi održali sigurnost na aerodromu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:02