Potpisan ugovor o suradnji

Bayern München postaje strateški partner istarskog turizma kroz osam velikih projekata

Legende ove nogometne momčadi igrat će s legendama hrvatske selekcije
Niko Kovač, Arena u Puli i Robert Lewandowski
 Kai Pffafenbach / Goran Šebelić / Michaela Rehle / Reuters / Hanza Media

U Istru će doći legende jednog od najvećih svjetskih klubova - FC Bayerna iz Münchena na prijateljsku utakmicu s legendama hrvatske selekcije. Doduše još nije definirano kada i gdje. Dio je to ugovora koji su danas u Poreču potpisali Turistička zajednica Istre i FC Bayern u sklopu trogodišnjeg partnerstva. Riječ je o ekskluzivnom ugovoru čiji su se podaci krili od javnosti do danas. Naime, Turistička zajednica Istre neko vrijeme pregovara oko ovog partnerstva koji bi Istri trebao omogućiti vrhunsku turističku promociju te coobrending s jednim od najjačih svjetskih klubova.

Također, u sklopu dogovora, Istra i Hrvatska moći će se predstavljati za održavanje utakmica u VIP zoni na stadionu Allianz Arene u Münchenu uz sudjelovanje visokih uzvanika i partnera te potencijalni posjet legende FC Bayerna.

-Također, dogovorili smo i trening kamp u Istru za prvu žensku momčad ovog kluba, mogućost održavanja ključnog godišnjeg workshopa FC Bayerna, ali i prezentaciju istarske smještajne turističke ponude putem Bayernovih klupskih medijskih kanala. Isto tako, Istra će za promociju i marketing dobiti dodatni medijski prostor u segmentu digitalnog marketinga te snimanje tri igrača prve postave FC Bayerna uz mogućnost korištenja materijala u promotivne i marketinške svrhe Istre, kazao je na potpisivanju ovog trogodišnjeg ugovora direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević ističući kako je cilj putem ove suradnje privući goste više platežne moći. Uz njega potpisivanju su prisustvovali i član uprave za marketing FC Bayerna Andreas Jung, istarski župan Valter Flego te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristian Staničić.
- Velika nam je čast što smo s vama započeli ovu suradnju. Mi uvijek govorimo o partnerstvima, a ne sponzorstvima tako da je za nas ovo zbližavanje i vi ste postali dio naše obitelji. Drago nam je da vam možemo pružiti potporu što je posebno vrijedno i za naše fanove. Mi smo najveći klub na svijetu i imamo jako puno fanova te ih na ovaj način želimo približiti vama, kazao je Jung. Inače, ovaj klub je u vlasništvu čak 290 tisuća članova te je u sezoni 2016./17. ostvario promet od 640 milijuna eura. Ima 4.300 fan klubova i fanove diljem svijeta, 28 puta je bio prvak Njemačke, osvojio je pet naslova Lige prvaka te 18 naslova DFB kupa Njemačke.

-Ovaj ugovor puno znači u jačanju turističkog brenda ne samo Istre, već i cijele Hrvatske. Činjenica je da iz Njemačke dolazi više od 20 posto naših gostiju, a svaki drugi je iz Bavarske. FC Bayern je globalni brend, a sport se usko povezuje s turizmom. Ujedno Niko Kovač je novi trener tog kluba i vjerujem da će ga dignuti na jednu novu razinu, kazao je Staničić. Župan Flego istaknuo je da će ovim putem FC Bayern biti idealni promotor Istre u svijetu te da je Istra jedan od 10 partnera kluba i to jedina kao regija.

- Ovo je povijesni sporazum, zaključio je Flego.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:09