Zarade u sportu

Mayweather je opet najplaćeniji sportaš svijeta, u top 100 nema niti jedne žene!

"Money" je pobjedom McGregora zaradio 275 milijuna dolara i vratio se na vrh liste
Cristiano Ronaldo, Floyd Mayweather i Lionel Messi
 Susana Vera, Paul Childs i Juan Medina / Reuters

Američki boksač Floyd Mayweather mečom protiv UFC zvijezde Conora McGregora vratio se na prvo mjesto Forbesove liste 100 najplaćenijih sportaša svijeta, piše BBC. U tom su meču, prema Forbesu, Mayweather, popularno zvan “Money”, i McGregor, čiji je nadimak "The Notorious", zajedno zaradili oko 400 milijuna dolara, dok je sam “Money” svojom pobjedom zaradio čak 275 milijuna dolara. Tom je iznosu pridodano još 10 milijuna dolara od sponzorstava pa je tako Mayweather s vrijednošću od 285 milijuna dolara zasjao na prvom mjestu ljestvice. Nakon što je zaradio silne pare i dostigao omjer karijere od 50-0, "Money" se po jubilarni treći put u karijeri umirovio.

Njega prati nogometaš Lionel Messi, a na trećem mjestu je Messijev žestoki suparnik Cristiano Ronaldo, koji je protekle dvije godine bio na vrhu ljestvice. Inače, Ronaldo je, uz Mayweathera i Tigera Woodsa, jedini čije se ime nalazi na vrhu liste u proteklih 18 godina.

Nažalost, isto ne vrijedi za tenisačicu Serenu Williams, koja je “ispala” s liste pa je tako Forbesova lista najplaćenijih sportaša ostala bez žena općenito.

- Forbesova lista najbogatijih sportaša dugo je bila puna testosterona, ali su uvijek bile bar jedna do tri sportašice na njoj. Ove godine to nije tako – rekao je Kurt Badenhausen, urednik Forbes Media.

Ove su godine 100 sportaša s liste ukupno zaradili 3,8 milijardi dolara, što je 23 posto više nego na prethodnoj listi, a na ljestvici se nalaze igrači 11 različitih sportova iz 22 zemlje svijeta, pri čemu, naravno, dominiraju košarkaši i Amerikanci (na listi je čak 40 košarkaša i 66 Amerikanaca). Niti jedan hrvatski sportaš nije među 100 najplaćenijih sportaša svijeta, dok se na 86. mjestu našao tenisač Novak Đoković iz Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 16:25