Akcijska prodaja

AZTN pročešljao je papire i utvrdio da Plodine nisu prodavale jabuke ispod nabavne cijene

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

10.10.2018. u 11:27

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

10.10.2018. u 11:27

Apples in a grocery store.
Getty Images/iStockphoto / Getty Images/iStockphoto

ilustracija

Trgovački lanac Plodine nije tijekom akcijske prodaje jabuka u razdoblju od 6. do 12. rujna prodavao to voće ispod nabavne cijene, izvijestila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) na svojim internet stranicama.

Nakon što je AZTN zaprimila anonimnu prijavu, provela je ispitivanje stanja na tržištu prodaje jabuka te je utvrdila da Plodine dobavljaju jabuke od 22 dobavljača, 7 inozemnih i 15 domaćih, a jabuke prodavane tijekom akcijske prodaje bile su druge klase te su bile nabavljene isključivo od domaćih dobavljača. Uz to, AZTN navodi da je akcijska prodaja provedena na inicijativu Plodina i na teret njihove maloprodajne marže.

Stoga je utvrđeno da cijena po kojoj su Plodine kupovale jabuke nije odstupala od prosječne cijene jabuka na hrvatskim veletržnicama.

- Slijedom opisanih utvrđenja, AZTN je ocijenio kako u konkretnoj situaciji, dakle u odnosu na prodaju jabuka u okviru akcijske ponude Plodina u razdoblju od 6. rujna 2018. do 12. rujna 2018., ne postoje indicije za pokretanje upravnog postupka – objasnila je Agencija u svom priopćenju.