Bijes u Australiji

Apsurdna greška televizijske kuće: Na letu putnicima prikazivali scene zrakoplovne nesreće

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

12.3.2019. u 16:57

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

12.3.2019. u 16:57

GOLD COAST, AUS - NOV 04 2014:Virgin Australia Airlines plane in Auckland fly in the air.It's Australia's second-largest airline as well as the largest by fleet size to use the Virgin brand., Image: 218169184, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Photoshot - sales@photoshot.com London: +44 (0) 20 7421 6000 Florida: +1 239 689 1883 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa creative
Profimedia, Uppa creative

Virgin Australia

Aviokompaniju Virgin Australia razbjesnila je nespretna radnja partnerske televizijske kuće ABC Newsa, koja je putnicima na svim njihovim letovima prikazivala vijest o nedavnoj fatalnoj zrakoplovnoj nesreći Ethiopian Airlinesa.

Naime, cijeli slučaj dogodio se u ponedjeljak kada je ABC unutar svog programa stavio detaljni izvještaj o nesreći u kojoj je poginulo 157 osoba. Ovim činom televizijska kuća, uz to što je uznemirila putnike, prekršila je i ugovor iz 2014. godine.

Kako prenosi The Guardian, dvije tvrtke prije pet godina potpisale su ugovor putem kojeg ABC dobiva pravo prikazivanja svojih vijesti na svim letovima Virgin Australia. Unutar tog ugovora stoji kako je televizijska kuća u slučaju puštanja vijesti vezanih uz zrakoplovstvo dužna o tome informirati aviokompaniju i cijeli program poslati na uvid kako ne bi došlo do pojave uznemirujućeg sadržaja za putnike. No, ovaj put iz TV kuće to nisu napravili.

- U stalnom smo kontaktu s ABC-em. Shvaćamo da je došlo do ljudske pogreške, te intenzivno radimo na tome da se ovakav slučaj ne ponovi, poručili su iz aviokompanije.

Nakon cijelog incidenta iz ABC-a su se ispričali svim putnicima, ali i aviokompaniji te poručili kako će analizirati cijeli slučaj. Osim toga, dodali su kako se ne radi o namjernom kršenju pravilnika te da će poduzeti sve kako se ovakav slučaj ne bi ponovio.