Predstavljanje knjige

Andrej Plenković: 'Za Martinu Dalić je bilo važno da ispriča svoju verziju priče'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

29.10.2018. u 17:47

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

29.10.2018. u 17:47

Zagreb, 291018.
Nacionalna sveucilisna biblioteka.
Promocija knjige Martine Dalic Agrokor: slom ortackog kapitalizma u izdanju Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Marija Pejcinovic Buric, Damir Krsticevic, Oleg Butkovic, Darko Horvat.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković, ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar obrane Damir Krstičević, ministar mora, prometa i veza Oleg Butković i ministar gospodarstva Darko Horvat

Premijer Andrej Plenković došao je na predstavljanje knjige Martine Dalić jer, kako je ranije izjavio, zanima ga što ima u njoj.

 - Ono što je važno je i ono što smo čuli danas, a to je da je proces uspio, predstoji nastavak restrukturiranja, ostvarili smo temeljni cilj, odnosno zadržali radna mjesta, isplatili OPG, dali vremena malim i srednjim dobavljačima da stanu na noge. Pokazali smo visoki stupanj upornosti da iznesemo projekt do kraja jer je bilo jako puno onih koji su nastojali da on ne uspije čime bi se destabilizirala Vlada i parlamentarna većina. Nemojte zaboraviti da smo na ovu temu imali i izglasavanje nepovjerenja Vladi, potpredsjednici, dakle dosta je toga bilo. Bio je to jedan miks politike i ekonomije. Međutim, ono što je važno je da smo pokazali snagu u tom procesu i da nam je bio najvažniji opći interes hrvatske ekonomije i financija, naših poreznih obveznika - naglasio je premijer.

Na upite o ostavci Martine Dalić i njenoj ulozi u cijelom procesu spašavanja Agrokora, premijer je samo dodao da je bilo za nju važno da je sada ispričala svoju verziju priče.