Novi projekt

ACI Sail istovremeno predstavljen u Beču i na regati Jabuka

Dva ClubSwana 36 imala su svoju hrvatsku jedriličarsku premijeru na jednoj od najtežih hrvatskih regata Jabuka
 ACI

Nakon službene svjetske premijere jedriličarskoj javnosti na regati The Nations Trophy na Palma de Mallorci, novi projekt ACI Sail, koji Adriatic Croatia International Club (ACI) radi u partnerstvu s najuglednijim svjetskim proizvođačem jedrilica Nautor Swan, predstavljen je na najvećem svjetskom B2B sajmu u čarter industriji - International Charter Expo. Predstavljanje je održano u Beču te na regati Jabuka, jednoj od najzahtjevnijih hrvatskih regata.

Tijekom sajma u Austriji na kojem je ove godine bilo više od 400 izlagača iz više od 50 zemalja jedini svjetski trening centar ACI Sail ClubSwan 36, koji će biti smješten u Splitu, privukao je veliki interes najvećih svjetskih agenata i vlasnika čarter kompanija koje posluju na Jadranu. Projekt ACI Sail spaja bogatu ACI-jevu tradiciju organiziranja regata, Jadran kao sjajnu jedriličarsku destinaciju i šest najmodernijih jedrilica ClubSwan 36 u novo, jedinstveno iskustvo jedrenja u Hrvatskoj.

Istovremeno, dva ClubSwana 36 imala su svoju hrvatsku jedriličarsku premijeru na jednoj od najtežih hrvatskih regata i položili su je s odličnim uspjehom. Na više od 110 milja dugoj ruti od Vodica do otočića Jabuke i nazad, jedrilica Facing Future osvojila je drugo, a Go Racing sedmo mjesto među 106 prijavljenih jedrilica.

ACI

„ACI Sail imao je poslovno-jedriličarski vikend. Na sajmu u Beču gdje se okupila svjetska čarter industrija predstavili smo agentima sve mogućnosti projekta poput regatnog čartera te mogućnost organizacije korporativnih evenata i team buildinga te jedinstvenog ACI Sail ClubSwan 36 trening centra. S druge strane, Jabuka je zbog svojeg kultnog statusa bila idealna prilika za regatni debi u Hrvatskoj. Brod se pokazao i više nego dobar, što pokazuju i rezultati. Najbolji bi opis bio kako je s ClubSwanom 36 moguće kao amater doživjeti ekstremno brzo jedrenje koje je dosad bilo rezervirano isključivo za profesionalce.“, rekao je voditelj projekta ACI Sail projekta Ivan Kljaković Gašpić.

ACI

O projektu ACI Sail

Nakon 26 uspješno organiziranih regata ACI Match Race Cup na kojima su nastupale najveće svjetske i hrvatske jedriličarske zvijezde i tri regate klase RC44 održane u ACI marini Rovinj, Adriatic Croatia International Club (ACI) je s vrhunskim finskim proizvođačem jedrilica Nautor Swan pokrenuo novi projekt nautičke izvrsnosti koji sjajno kombinira bogato ACI-jevo iskustvo u organizaciji regata, Hrvatsku kao jednu od svjetskih najprivlačnijih jedriličarskih destinacija te napredne jedrilice ClubSwan 36. Projekt ACI Sail vodi jedan od najboljih hrvatski jedriličara Ivan Kljaković Gašpić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 16:24