HLADAN TUŠ

Tek su dobili, a sad opet... Ovi kvartovi će dvadesetak dana biti bez tople vode

Razlog je, objašnjavaju, zamjena dotrajalog magistralnog vrelovoda promjera 500 milimetara
 Davor Pongračić/Cropix

Zbog radova na vrelovodnoj mreži u Golikovoj ulici, stanovnici zapadnog dijela Zagreba 20-ak dana će biti bez tople vode, od 25. srpnja do 15. kolovoza.

Zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže u Golikovoj ulici, od 25. srpnja do 15. kolovoza, krajnji kupci u naseljima Rudeš, Vrbani, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice bit će bez tople vode, najavilo je u četvrtak HEP Toplinarstvo.

Razlog je, objašnjavaju, zamjena dotrajalog magistralnog vrelovoda promjera 500 milimetara, koja je zahtjevna i kompleksna, a što utječe na dužinu trajanja obustave.

Radnici će na gradilištu uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku, kako bi se krajnjim kupcima uspostavila isporuka tople vode, ističu u priopćenju.

Detaljan popis obustava isporuke tople vode u sklopu ovog projekta objavljen je na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane.

HEP-Toplinarstvo moli krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje.

Projektom Revitalizacija vrelovodne mreže na području Zagreba, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“, planira se revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 kilometara dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 kilometra te mreže.

Postojeća vrelovodna mreža mijenja se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime se povećava pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava Zagreba.

Modernizacijom će se značajno smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost mreže te će se smanjiti emisije onečišćujućih tvari u okoliš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:36