POSLJEDICE 22. OŽUJKA

Nakon dvije godine kreće rušenje zgrade na uglu Đorđićeve i Petrinjske, simbola zagrebačkog potresa

Osam se tvrtki natjecalo za posao uklanjanja poznate zgrade, a pripreme za njezino rušenje počet će u petak popodne

Križanje Đorđićeve i Petrinjske u Zagrebu

 Damjan Tadic/Cropix

Rušenje zgrade na uglu Đorđićeve i Petrinjske ulice, koja je postala simbol potresa što je 22. ožujka prije dvije godine pogodio Zagreb, počinje u subotu u jutarnjim satima.

Iz Državnog inspektorata javljaju da "nakon što je proveden postupak nabave, a slijedom donesenoga Rješenja, u petak popodne počet će pripremne radnje za uklanjanje potresom uništene zgrade na adresi Petrinjska ulica 25", a rušenje u subotu.

"U siječnju 2022. godine Državni inspektorat proveo je postupak nabave radova uklanjanja potresom uništene zgrade na adresi Petrinjska ulica 25. Pristiglo je osam ponuda koje su pregledane, ocijenjene i rangirane prema kriteriju za odabir ponude, a 19. siječnja 2022. godine Državni inspektorat donio je Odluku o odabiru najpovoljnije ponude, gospodarskog subjekta EURCO d.d.. Slijedom navedenoga sklopljen je Ugovor o nabavi radova temeljem kojeg će se izvesti ugovoreni građevinski radovi uklanjanja", piše u priopćenju Državnog inspektorata koji je, kako navode, do sada uklonio 133 zgrade stradale u potresu, od kojih je većina na Banovini.

Uz to, građevinska inspekcija Državnog inspektorata donijela je 147 rješenja o uklanjanju 159 građevina oštećenih potresom čiji ostaci neposredno prijete sigurnosti, zdravlju ljudi i drugim zgradama ili stabilnosti tla na okolnom zemljištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:44