DOGODINE U SURČINU

Vučić pogubio konce, postavio kamen temeljac na nacionalni stadion pa ispalio nemoguće: ‘Ali zašto stalno laže?!‘

Predsjedniku Srbije je brzo stigao i odgovor na najavu da će finale drugog po redu nogometnog klupskog natjecanje biti igrano u Srbiji

Aleksandar Vučić u Surčinu

 Screenshot Youtube/

U srijedu je u Surčinu napokon započela izgradnja projekta "Nacionalnog stadiona" kada je u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika FSS-a Dragana Džajića i izbornika Dragana Stojkovića Piksija postavljen kamen temeljac.

Aleksandar Vučić je već sada krenuo s bombastičnim izjavama, piše Nova.rs.

image

Nacionalni stadion Srbije

Minstarstvo Financija Republike Srbije/

- Stadion je na 121 hektar, potrebno je pobosti 2.400 šipova 20 metara u zemlju, da bi stadion bio stabilan. Imat će 52.000 gledatelja, čeka se odluka, ali mislim da smo dogovorili to sa Čeferinom i Lakovićem, hvala UEFA. Već 2028. se ovdje igra finale Europa Lige. Narod će izabrati ime. Ja sam mislio da se zove Srbija, ali onda kad kažeš idem na Srbiju… Dat ćemo narodu da glasa. Pametniji su ljudi - rekao je Vučić.

Ipak, predsjedniku Srbije je brzo stigao i odgovor na najavu da će finale drugog po redu nogometnog klupskog natjecanja biti igrano u Srbiji.

image

Nacionalni stadion Srbije

Minstarstvo Financija Republike Srbije/

Predsjednik sindikata nogometaša „Nezavisnost“ Mirko Poledica na društvenoj mreži „X“ žestoko je odgovorio na tu izjavu predsjednika Srbije.

„Ne znam čemu potreba da se stalno laže narod. Odluka o domaćinstvu bilo kojeg klupskog finala pod okriljem UEFA-e prolazi kroz redovne procedure i ne može se dogovarati četiri godine unaprijed“.

Inače, kada se pogledaju sve najave narednih sezona, poznati su samo domaćini europskih kupova za sljedeću godinu, dok će za 2026. godinu biti izabrani krajem svibnja.

Dakle, najviše dvije godine unaprijed UEFA određuje domaćinstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:43