MUČNA SUDBINA

TUŽNA PRIČA O PLEMENITOM SINU Dječačić prosjačio kako bi ocu spasio život, a on ga nakon oporavka napustio i pobjegao s viškom novca

 screenshot YouTube

Nevjerojatno plemenitog dječaka Wanga Menghaoa (11) napustio je njegov otac nakon što je sin prosjačenjem po ulicama kineskog grada Zhengzhoua skupio dovoljno novca da mu plati liječenje.

Wang je počeo prositi kada je imao samo šest godina kako bi ocu plati liječenje i spasio mu život, no u nedavnom intervjuu otkrio je kako ga je otac napustio nakon što je ukrao sve donacije koje su njegovu sinu darovali dobrohotni neznanci, prenosi Daily Mail .

Cijela je priča započela 2011. kada su novinari zapazili malog Wanga kako prosi ispred željezničkog kolodvora u Zhengzhouu. Nakon istrage utvrđeno je da je Wang pokušavao skupiti novce za svog bolesnog oca koji je bio prikovan za krevet u derutnoj kućici, u obližnjem gradu Zhumadianu.

Otac Wang Lidong rekao je novinarima da je u prometnoj nesreći 2009. pretrpio teške ozljede te da od tada nije sposoban za rad.

Majka malog dječaka obitelj je napustila kada je imao samo tri mjeseca te je povela njegovu 15-godišnju sestru sa sobom. Kada su novinari snimili dječaka za reportažu, on im je rekao da 'ne smije jesti meso jer će se udebljati te da mu nitko neće dati novce zbog toga'.

Priča dječaka dirnula je tisuće Kineza te su oni iz solidarnosti počeli donirati novce njegovoj obitelji, a neki volonteri su im čak i došli popraviti krov koji je prokišnjavao. Wang se nakon toga vratio kući u Zhumadian, gdje je krenuo u osnovnu školu koja mu je ponudila stipendiju.

Međutim, kada su dječaka novinari nedavno posjetili šokirali su se otkrićem da je dječaka njegov otac napustio te da Wang živi u dubokom siromaštvu. Ispostavilo se da ga je otac ostavio ubrzo nakon dječakova povratka u Zhumadian. Našao si je novu suprugu, s kojom se u jednom trenutku nakratko bio i vratio, no samo da bi dječaka ostavili baki i djedu na brigu.

Sav novac od donacija i pomoći također je nestao, tvrde Wang i njegov djed.

'Moj mi je otac rekao da me vodi na igranje u Zhengzhou. Kada smo stigli tamo rekao mi je da prosim i da će mi tim novcem kupiti hranu i igračke. Danas mi je krivo što sam prosio za njega. Trebao sam ići u školu, a izgubio sam godinu dana života', rekao je dječak sa suzama u očima i dodao: 'Moji su roditelji mafija, donijeli su grozne stvari u moje djetinjstvo koje nikada neću zaboraviti.'

Za sada nije poznato hoće li lokalne vlasti dodatno pomagati dječaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 02:14