NA RUBU SLOMA

TikTok ima još jednu šansu da izbjegne propast, evo koliko bi cijela operacija mogla koštati

Teško je procijeniti koliko bi sam TikTok vrijedio na tržištu nakon što se potencijalno odvoji od svog kineskog pandana Douyina

Skup potpore TikToku u glavnom gradu SAD-a Washingtonu

 Anna Moneymaker/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Nakon što je Zastupnički dom Sjedinjenih Američkih Država u srijedu usvojio prijedlog zakona o zabrani društvene mreže TikTok u SAD-u - 352 zastupnika glasla su za zabranu, a protiv ih je bilo 65 - on još mora proći proceduru u Senatu kako bi došao pred Joea Bidena i doista postao zakonski akt.

Podsjetimo da Zastupnički dom SAD-a kontroliraju republikanci, a Senat - vrlo tankom većinom - demokrati.

ByteDance još ima šansu izbjeći gašenje TikToka u Americi - ali tako da ga proda nekineskim vlasnicima u narednih pet mjeseci.

Teško je procijeniti koliko bi sam TikTok vrijedio na tržištu nakon što se potencijalno odvoji od svog kineskog pandana Douyina, ali prema nekim procjenama vrijednost brenda krajem 2023. godine bila je 84 milijarde dolara.

Ako bi ByteDance odbio prodati aplikaciju, postupno bi bila maknuta iz američkih trgovina s aplikacijama, a gubitkom najlukrativnijeg tržišta TikTok bi svakako doživio korjenite promjene i u ostatku svijeta.

TikTok je već zabranjen za korištenje na državnim uređajima u SAD-u, Ujedinjenom kraljevstvu, Kanadi, Novom Zelandu i Australiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:29