NOVI LETOVI

Sjajna vijest za ljubitelje putovanja: Ryanair planira otvarenje deset novih baza diljem Europe

Ryanair također planira otvaranje više od 5000 novih radnih mjesta za pilote, kabinsko osoblje i inženjere u sljedećih pet godina
Boeing 737 irske niskotarifne aviokompanije Ryanair 
 Pascal Pavani/Afp/Profimedia

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair planira otvoriti 5000 novih radnih mjesta u sljedećih pet godina, prema njihovu proračunskom planu oporavka.

Do ovog proširenja dolazi nakon što je tvrtka na početku pandemije koronavirusa objavila da će otpustiti 3000 radnika zbog krize.

No, izvršni direktor Michael O'Leary sada je potvrdio da je niskotarifni avioprijevoznik u boljoj poziciji nego prije te da se oporavio bolje nego neki drugi avioprijevoznici koje je pandemija teško pogodila.

"Ryanair će ove godine otvoriti 10 novih baza diljem Europe, a surađujemo s našim partnerima u zračnim lukama kako bismo im pomogli oporaviti promet i radna mjesta nakon pandemije koronavirusa. Također ćemo iskoristiti ovu mogućnost novih radnih mjesta koja su se pojavila zbog zatvaranja ili smanjenja flote konkurentnih avioprijevoznika", rekao je O'Leary, piše Mirror.

"Ryanair planira otvaranje više od 5000 novih radnih mjesta za pilote, kabinsko osoblje i inženjere u sljedećih pet godina, a uzbuđeni smo što je otvoren i Centar za obuku u Dublinu koji je vrijedan 43 milijuna funti. Također se planiraju dva visokokvalitetna centra za obuku u Španjolskoj i Poljskoj u sljedećih pet godina", dodao je i naglasio: "Možemo se snažno oporaviti od ove pandemije i u sljedećih pet godina ostvariti veći rast prometa i poslova od očekivanog."

U Ryanairu također predviđaju da će broj putnika narasti za 50% u sljedećih pet godina, u usporedbi s prethodnim predviđanjima od 33%. Očekuju da će se do ožujka 2026. godine s Ryanairom prevoziti 225 milijuna putnika - 25 milijuna više od ranijih predviđanja.

Michael O'Leary već je ranije upozorio turiste da će ljetni period biti skuplji jer će i potražnja sljedeće godine porasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 01:26