JOE BIDEN

‘Putin se izolirao. Otpustio je ili stavio u kućni pritvor neke od svojih savjetnika‘

Američki predsjednik je također rekao da nema jasnih dokaza da Putin povlači ruske trupe iz Ukrajine

Joe Biden

 Nicholas Kamm/AFP

Američki predsjednik Joe Biden večeras je, odgovarajući na pitanja novinara u Bijeloj kući, govorio o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Govoreći o Putinu, Biden je rekao: ''Čini se da je samoizoliran. I postoje neke naznake da je otpustio ili stavio u kućni pritvor neke od svojih savjetnika. Ali u ovom trenutku ne želim ulaziti previše u tu temu jer nemamo toliko čvrstih dokaza”, kazao je.

Američki predsjednik je također rekao da nema jasnih dokaza da Putin povlači ruske trupe iz Ukrajine.

"Malo sam skeptičan. Otvoreno je pitanje hoće li se on zapravo povući", rekao je Biden.

Podsjetimo, kako smo jučer objavili, nova izvješća američke obavještajne službe, kažu kako ruskog predsjednika Vladimira Putina njegovi savjetnici pogrešno informiraju o poteškoćama ruske vojske u Ukrajini.

Prema navodima nekoliko američkih dužnosnika, čini se da postoji sve veća napetost između Putina i Ministarstva obrane uključujući i samog ministra Sergeja Šojgua, koji je nekoć bio u najužem Putinovom krugu i predsjednik mu je silno vjerovao.

I čelnik britanske obavještajne službe (GCHQ) Jeremy Fleming rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin uvelike krivo procijenio sposobnosti nekoć moćnih ruskih oružanih snaga, a istovremeno podcijenio spremnost na otpor ukrajinskog naroda, kao i odlučnost Zapada, koji je kaznio Moskvu koordiniranim sankcijama.

"Putin je uvelike krivo procijenio situaciju. Vjerujemo da mu se savjetnici boje reći istinu", kazao je Fleming u govoru u Canberri na Australskom nacionalnom sveučilištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 05:33