JEFF ZUCKER

Nova seks afera na CNN-u! Šef dao ostavku jer je tajio da ljubuje s kolegicom upletenom u prethodni skandal

‘Svakako bih volio da je moj mandat ovdje završio drugačije‘ - poručio je Jeff Zucker svojim kolegama

Jeff Zucker

 Lluis Gene/AFP

Predsjednik medijske kuće CNN Jeff Zucker objavio je u srijedu da daje ostavku zbog toga što nije otkrio detalje o ljubavnom odnosu s bliskom kolegicom. "Svakako bih volio da je moj mandat ovdje završio drugačije. Ali to je bila nevjerojatna utrka i volio sam svaku minutu koju sam ovdje proveo", napisao je Zucker, prenosi The Washington Post.

Naprasni odlazak čovjeka koji je svojedobno vodio NBC u vrijeme kada je ta mreža 90-ih proizvodila neke od najvećih televizijskih hitova u svim programskim segmentima povezuje se sa skandalom braće Cuomo, Andrewa i Chrisa. Andrew je bio guverner države New York koji je tu dužnost napustio nakon optužbi za seksualno napastovanje, a Chris je vodio emisiju u udarnom terminu na CNN-u te je dobio otkaz nakon što se otkrilo da je savjetovao svog brata oko skandala što je svojim šefovima navodno zatajio, a usto se kao novinar doveo u sukob interesa. U međuvremenu su na vidjelo isplivale i neke otužbe na njegov račun o seksualno nedoličnom ponašanju.

"U sklopu istrage o slučaju Chrisa Cuoma na CNN-u, pitali su me o sporazumnom odnosu s mojom najbližom kolegicom, nekime s kim radim više od 20 godina. Priznao sam da je odnos evoluirao posljednjih godina. Od mene se tražilo da otkrijem kada je to započelo, ali nisam to napravio. Bio sam u krivu. Zbog toga danas podnosim ostavku. Došao sam na CNN 28. siječnja 2013. godine. Zajedno smo odradili devet sjajnih godina. Svakako bih volio da je moj mandat ovdje završio drugačije. Ali bila je to nevjerojatno utrka i uživao sam u svakoj minuti.

Zahvalan sam tisućama nevjerojatno talentiranih zaposlenika CNN-a i Turner Sportsa koji su pomogli da ovo postane takva radost za mene i takav uspjeh za sve nas. Svakome od vas želim samo najbolje u godinama koje su pred nama. Sa zahvalnošću i puno ljubavi, Jeff", napisao je u dopisu svojim kolegama.

Iako nije javno objavio zbog koga daje ostavku, New York Post navodi da mu je presudila romantična veza s izvršnom potpredsjednicom i direktoricom marketinga Allison Gollust, a koja je razotkrivena tijekom istrage o navodnom seksualno nedoličnom ponašanju kolege Chrisa Cuoma.

Sama Gollust, koja je nekoć bila glasnogovornica Andrewa Cuoma, u odvojenom je priopćenju potvrdila da je Zuckerova ljubavnica.

- Jeff i ja smo bliski prijatelji i profesionalni partneri više od 20 godina. Nedavno se naša veza promijenila tijekom pandemije covida, napisala je.

Zucker je na CNN kao predsjednik došao u trenutku kada je taj kanal bilježio rekordno nisku gledanost, a pod njegovim se vodstvom iz klasične informativne mreže transformirao u mjesto s daleko više debatnih formata od 'običnih' emisija vijesti, što je posebno došlo do izražaja tijekom mandata Donalda Trumpa kada je CNN postao platforma predsjednikovih najoštrijih kritičara. Koliko CNN nije štedio Trumpa, toliko ni predsjednik nije podnosio CNN, a njihova relacija je povremeno znala prerastati i u osobnu Trumpovu netrpeljivost prema Zuckeru koji mu je u svojim ranim danima na NBC-ju dao mogućnost da kroz reality 'Apprentice' postane televizijska zvijezda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 20:17