INCIDENT

Njemica (28) provalila na hinduističku predstavu na Baliju pa se skinula, prijeti joj tri godine zatvora

Osoblje se ispričalo gledateljima u hramu i izvelo ritual uklanjanja loše energije iz prostora
 Viralpress/Viral Press/Profimedia/Viralpress/viral Press/profimedia

Njemačkoj turistici Darji Tuschinski (28) odbijena je ulaznica za hinduistički plesni show na Baliju zbog čega je odlučila provaliti na događaj i skinuti odjeću u znak protesta. Za golo divljanje na svetoj predstavi u hramu mogla bi dobiti gotovo tri godine zatvora, prenosi Daily Mail.

https://www.reddit.com/r/tooktoomuch/comments/13r1wdj/western_tourist_crashes_art_event_in_bali_nude/

Cijeli incident snimljen je kamerama, Darju se može vidjeti kako samouvjereno korača pored plesača prije nego što je pozirala na platformi iznad njih i na silu otvorila velika pozlaćena vrata. Kad ju je jedan od mještana pokušao zaustaviti, ona mu se naklonila i krenula imitirati pokrete plesača. Zatim je sišla s platforme i kleknula pored svetišta kao da moli.

Šokirana publika gledala je kako Darja nastavlja golu povorku vraćajući se na pozornicu, no ovaj put zaustavilo ju je zaštitarsko osoblje. Žena je pritvorena i predana policiji, a prijeti joj kazna od dvije godine i osam mjeseci ako se utvrdi da je prekršila zakone o remećenju javnog reda i mira.

- Incident se dogodio na pozornici hotela Puri Sarawati u Ubudu u pokrajini Gianyar. Tijekom boravka u bungalovu, ostali turisti su je često viđali kako šeće potpuno gola, rekao je glasnogovornik policije Stefanus Satake Bayu Setianto.

Osoblje se ispričalo gledateljima u hramu i izvelo ritual uklanjanja loše energije iz prostora. Darju je policija odvela na testiranje na droge i alkohol, no rezultati još nisu poznati. Pretpostavljaju da se nalazila u lošoj novčanoj situaciji i bila pod stresom kad joj je uskraćen ulaz na predstavu u kojoj žene u tradicionalnoj nošnji izvode ples u čast bogova.

Ulaznice za predstavu koštaju 100.000 indonezijskih rupija, odnosno nešto više od 6,20 eura. Šef lokalnog vijeća Wayan Widana rekao je da je Darja ispitana u policijskoj postaji prije nego je odvezena u bolnicu na fizički i psihički pregled. Prema članku 281. Kaznenog zakona zemlje, djela koja krše javnu pristojnost i moral su zabranjena. To se odnosi na javno iskazivanje ljubavi, ljubljenje ili grljenje, nošenje otkrivene odjeće ili skidanje u javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:44