INCIDENT U ŠVEDSKOJ

Nitko nije htio pomoći invalidu da izađe iz aviona: Odlučio se na drastičan potez...

Putovao je s bratom koji se ponudio da ga iznese niz stepenice, no Keogh je njegovu pomoć odbio

Aerodrom Landvetter u Švedskoj

 Sopa Images/Ddp Usa/Profimedia/Sopa Images/ddp Usa/profimedia

Korisniku invalidskih kolica nitko nije pomogao pri iskrcaju s aviona zbog čega je bio prisiljen spustiti se niz stepenice pužući. Incident koji se dogodio u Švedskoj, a invalid ga je opisao neprihvatljivim, prenosi BBC.

Adrianu Keoghu iz Wicklowa, koji invalidska kolica koristi od 2015. godine, rečeno je da će do dolaska pomoći morati pričekati sat vremena nakon što je njegov zrakoplov u subotu sletio u zračnu luku Landvetter u Švedskoj. Kabinsko osoblje na Ryanair letu savjetovalo mu je da umjesto čekanja ispuže iz zrakoplova.

Zračna luka se ispričala zbog neugodnosti, a Ryanair se bacio na istraživanje incidenta. Keogh je završio u invalidskim kolicima nakon ozljede kralježnice uslijed nesreće na gradilištu, za BBC News rekao je da nije mogao čekati sat vremena na pomoć jer je osjećao bolova i htio je otići na WC.

Putovao je s bratom koji se ponudio da ga iznese niz stepenice, no Keogh je njegovu pomoć odbio jer je smatrao da je takav pothvat preopasan.

- Bile su to strme, metalne stepenice. Da je pao, obojica bismo se ozlijedili zbog čega sam morao skakutati. To je neprihvatljivo, sve što tražim je da mogu dostojanstveno putovati, rekao je Keogh.

Dodaje da to nije prvo put da je zaglavio u zrakoplovu nakon što su se svi ostali putnici iskrcali te da putovanje zrakoplovom za korisnike invalidskih kolica može biti frustrirajuće.

U objavi na društvenim mrežama, zračna luka Landvetter se ispričala, a za kašnjenje pomoći okrivila je gust promet i hitnu medicinsku pomoć koju je netko drugi koristio. Slični problemi prijavljeni su i u drugim zračnim lukama pa je tako BBC-jev dopisnik Frank Gardner ostavljen u zrakoplovu u zračnoj luci Heathrow.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:21