POGLEDAJTE VIDEO

Kakav blam! Europska komisija spiskala 400.000 € na ‘party u metaverseu‘ - došlo je 6 ljudi: ‘Ljudi, ostao sam sam...‘

Koncept koji je stajao iza događaja bio je jednostavan - a sve se pretvorilo u teški fijasko

Party u metaverseu, Ursula von der Leyen, predsjednica EK-a

 /Twitter/ Afp

Zamislite da ste organizirali zabavu i nitko nije došao. To je noćna mora svakog domaćina, možda čak i veća ako ste potrošili gotovo 400.000 eura na organizaciju događaja.

Ranije ovog tjedna Odjel za inozemnu pomoć Europske komisije ugostio je zabavu u metaverzumu kako bi pokušao podići svijest mlađe publike o poslu kojim se bave.

Prema izvješćima, na digitalnom ‘partiju‘ pojavilo se samo šest ljudi, piše Euronews.

Odjel inače radi na podršci zemljama diljem svijeta, bilo da se radi o davanju bespovratnih sredstava zemljama u razvoju, ulaganjima u smanjenje siromaštva ili doprinosima financiranju klimatskih promjena.

A onda su odlučili potrošiti 387 000 eura na svoju vlastitu platformu metaversea, osmišljenu za promicanje inicijative EU Global Gateway, koja se nada ulaganju od 300 milijardi eura u izgradnju nove infrastrukture u raznim zemljama.

Jedan od sudionika koji se pojavio na onome što je nazvano "gala događaj" bio je novinar Vince Chadwick.

"Nakon početnih zbunjenih razgovora s otprilike pet drugih ljudi koji su se incijalno pojavili, ostao sam sam", tvitao je.

Koncept koji je stajao iza događaja bio je jednostavan: educirati mlade ljude o Europskoj uniji i privući ih u prostor u kojem mogu naučiti više o tome što EU radi.

Glasnogovornik Komisije rekao je za globalnu medijsku platformu Devex da je cilj "povećati svijest o tome što EU radi na svjetskoj sceni" među osobama od 18 do 35 godina koje se nalaze "prvenstveno na TikToku i Instagramu" a koje su "neutralne" i nisu izloženi tim informacijama.

Događaj je oglašavan kao "24-satna zabava na plaži" s pozadinom tropskog otoka.

Portal Euronews kontaktirao je za komentar Europsku komisiju, ali odgovor, u trenutku pisanja ovog teksta, još nije stigao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:16