NOTORNA MJERA

Iz Ryanaira najavljuju da bi u njihovim avionima maske mogle biti obvezne zauvijek: ‘To je mala cijena‘

Šefovi irske aviokompanije tako žele izbjeći povratak na ograničenja u putovanjima uzrokovana covidom-19

Ilustrativna fotografija

 Jc Milhet/Hans Lucas/Hans Lucas via AFP

Irska niskotarifna zrakoplovna tvrtka Ryanair upozorila je kako će zaštitne maske za lice ostati obvezne ​​na letovima i u narednim godinama jer njihovi šefovi inzistiraju na tome kako je to "mala cijena" da se izbjegne povratak na ograničenja u putovanjima uzrokovana covidom-19.

Neil Sorahan, šef financija Ryanaira, trenutačne zahtjeve za nošenjem maske za lice usporedio je s ograničenjima unošenja tekućina u zrakoplove nakon terorističkih napada na SAD 2001. godine. Te su 'mjere' postale uobičajene i nema izgleda da će se ikada ukinuti.

- Maske će još neko vrijeme biti s nama. Ako je to cijena koju moramo platiti sljedećih nekoliko mjeseci - do ljeta - to je mala cijena. Slično je bilo i nakon 11. rujna, tad smo raskrstili s toaletnim potrepštinama u plastičnim vrećicama, a sad ćemo možda još neko vrijeme morati živjeti s maskama - rekao je Sorahan, a prenosi The Telegraph.

Ryanair je već izvijestio kako je izgubio između 1,5 i 2 milijuna klijenata zbog strožih ograničenja u putovanjima nametnutima kako bi se zaustavilo širenje omikrona. Ta ograničenja je osebujni direktor Michael O'Leary nazvao "histerijom". Tvrtka očekuje kako će do ožujka 2022. ostvariti gubitak između 250 i 450 milijuna eura.

No, Neil Sorahan također vjeruje kako će irski avioprijevoznik već tijekom sljedeće godine vratiti svoju profitabilnost.

Ryanair i u ovim teškim vremenima ima velike koristi jer si je, u usporedbi s konkurentima, osigurao niže cijene goriva. Sorahan tvrdi kako je upravo taj potez Ryanairu uštedio stotine milijuna eura.

- Tijekom sljedećih 15 mjeseci, u razdoblju kad će većina naše konkurencije imati vrlo malo ili nikakvu zaštitu, u jakoj smo poziciji - zaključio je.

Ryanair ovoga ljeta planira obaviti oko 15 posto više letova nego prije pandemije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:19